[Update] Geen hondenbelasting in nieuwe gemeente

Er wordt in de gemeente Berg en Dal geen hondenbelasting ingevoerd, maar de hondenoverlast wordt op een andere manier aangepakt.

Hondendrol_Groesbeek_DeGroesbeek

CDA diende daarover donderdag een motie in bij het begrotingsdebat 2015. In de begroting wordt aangegeven dat er een voorstel komt waarin zal worden aangegeven op welke manier de hondenoverlast kan worden verminderd. Het college dacht zelf aan hondenbelasting á € 100,- per hond, maar een groot gedeelte in de raad gaf enkele weken geleden al aan dit niet te zien zitten. Ook inwoners zijn hier niet blij mee.

Hondenoverlast is een groot maatschappelijk probleem en inwoners van de gemeente mogen verwachten dat er passende maatregelen genomen gaan worden”, legt CDA uit. De overlast kan volgens CDA worden beperkt door het voeren van een publiciteitscampagne, sociale controle in de wijken of het uitdelen van een bestuurlijke boete aan mensen die voor overlast zorgen.

Het college werd in de motie opgedragen met een raadsvoorstel te komen waarin wordt aangegeven op welke manier de hondenoverlast beperkt kan worden zonder hondenbelasting in te voeren. “Wij nemen de motie van CDA over. Tijdens een eerdere vergadering werd al duidelijk dat er niemand te vinden is die het invoeren van de hondenbelasting steunt,” zei wethouder Ria Barber donderdagavond.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Petra de Wal- Nillessen

Als er meer afvalbakken voor hondenpoep zouden worden geplaatst, zal ook dit “probleem” worden opgelost. In heel veel gemeenten staan hier afvalbakken voor, waarom kan dat hier niet?

Van Olfen

Opvoedings / gehoorzaamheid cursus voor eigenaren verplicht opleggen.

Passtrap

Goed idee hoor. Maar ik zou eerst even een cursusje aanbieden aan ouders. Nee niet alle ouders natuurlijk! Alleen die van jengelende kinderen. En dan mogen ze de hond ook meenemen!

Jan de Wal

Oh voor iedereen dan zeker. Kijk eens naar het zwerfvuil op straat en in de Groesbeekse bossen. Dat is een nog groter problem. Ik ruim keurig de poep van mijn hond op en krijg regelmatig complimentjes van buurtbewoners. Maar een afvalbak in de hele Gen. Gavinstraat/buurt is niet te vinden. De Gemeente vindt het nml te duur om afvalbakken te plaatsen.

Dit is een Grote overwinning van de raad, de belastingen zouden niet omhoog gaan was het devies van de meesten fracties voor de verkiezingen.
Moeten zij zich ook aan houden anders verkiezing bedrog.
Mensen aanspreken op hun gedrag, en dan ook meer afval bakken daarvoor plaatsen.

Groesbeker

iedereen praat wel over hondenpoep, maar pak dan ook gelijk de eigenaren/gebruikers van paarden aan. Dat pendeltje van De Horst naar de Draissine zorgt er namelijk voor dat die hele route tot in het centrum vol ligt met paardenstront. Dat is lekker in de zomer met 25 graden..Heb de beste man al eens aangesproken maar ja, die haalt zijn schouders op en rijdt vrolijk verder.
Honden aanpakken, dan ook andere overlast veroorzakers.

Gerard

Jammer . De honden, katten en paarden belasting had zo duur moeten zijn dat het onbetaalbaar wordt. Alle honden bezitters zeggen. Ik ruim het netjes op . Waarom is het hier in de buurt dan vergeven van de stront ?

wpDiscuz