[Update] Grensovergang Wyler moet aangepakt worden

Het CDA is van mening dat er iets moet gebeuren aan de grensovergang bij Wyler. Daarover zal donderdag tijdens het begrotingsdebat een motie ingediend worden.

Per 2016 tol betalen? Nederlanders gaan bij Wyler regelmatig de grens over. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Nederlanders gaan bij Wyler regelmatig de grens over. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

De grensovergang bij Wyler is een belangrijk verkeersknooppunt in de nieuwe (heringedeelde) gemeente en in die gemeente moeten volgens CDA de kernen Beek en Millingen e.o. enerzijds en de kern Groesbeek e.o. anderzijds een deugdelijke verkeersverbinding hebben.

In de kern Wyler vreest de bevolking een toename van (zwaar) verkeer als de weg wordt aangepast, met als gevolg meer geluidsoverlast en een verslechtering van de luchtkwaliteit. “Er kan gekeken worden of de route voor doorgaand verkeer tussen Groesbeek en Beek verplaatst kan worden in westelijke richting. Daarmee blijft de gevreesde verkeersoverlast voor inwoners van Wyler beperkt en wordt het draagvlak voor die route vergroot”, aldus CDA.

De partij van Rob Verheijen ziet dan ook het liefst dat de gemeente met Kranenburg (opnieuw) in overleg zal treden en te pleiten voor de verbetering van de grensovergang bij Wyler. Overigens werd er in september 2014 al een amendement ingediend en aangenomen om te blijven lobbyen voor een betere grensovergang. Dit kwam omdat het college van plan was om het project helemaal af te sluiten.

Er zijn meer moties (vooralsnog 15) en amendementen (vooralsnog 2) gemaakt voor morgen. Daarover later vandaag en morgen meer op DeGroesbeek.nl. Het begrotingsdebat begint om 16:00 uur.

Update 05-11-2015, 20:00 uur
Het college heeft aangegeven weer in gesprek te zijn met Kranenburg over dit onderwerp.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

De CDA partij verveelt zich ze willen graag geld uitgeven van allerlei manieren ik weet niet wat is met die cda aan de hand Wat willen ze eerst honden belasten en daarna de grens ???

Misschien eenrichtingsverkeer van maken zodat er wat meer Duitsers bij ons hun inkopen komen doen ipv wat er nu gebeurt! Laat de politiek zich daar maar eens wat meer mee bezighouden.

Groesbeker

tuurlijk, boodschappen en brandstof zijn in DLD goedkoper, dan is het een behoorlijk intelligente opmerking om te stellen dat zij bij ons hun inkopen moeten doen, gevalletje onzinnige reactie.

Splinter

Niks mis mee met die overgang maak je maar druk over het kruispunt molenhoek ,mook,knapheidepad.
Levensgevaarlijk vanuit mook aan komen scheuren weinig zich door de bomen .
Geef daar maar geld aan uit.

Misschien was die eenrichtingsverkeer opmerking te cryptisch. De locale politiek moet zich ipv druk te maken of we allemaal snel Dld in kunnen, meer richten op de ondersteuning en promotie van de middenstand in Groesbeek. Met de nieuwe extra m2 aan winkelruimte in het centrum is dat hard nodig. We willen immers geen leegstand toch. Dus meer Oosterburen (met de Draisine).

Wat dacht je van een rotonde in het dorp en dan die vervelende stoplichten weg, laat ze daar maar iets aan doen.
De grens overgang is niet het gevaarlijkste punt van Groesbeek.
Kijk ook nog eens een keer naar de oversteek zevenheuvelen weg,
kruising Mookse straat, gooise weg , nieuwe weg afslag de Dries.

wpDiscuz