Grenzland Draisine in de problemen

Het zijn zware tijden voor de draisine. Dit meldt het Duitse RP Online donderdag.

De gemeente Groesbeek – Berg en Dal moet, evenals Kleve en Kranenburg, € 30.000,- neerleggen om de draisine van de ondergang te redden. Sinds 2009 heeft het bedrijf zich in de rode cijfers gewerkt en is het verlies opgelopen tot € 90.000,-.

Vandalisme is één van de redenen waardoor de problemen zijn ontstaan. In de laatste drie jaar moest er in totaal € 108.000,- uitgetrokken worden om schades te herstellen. Volgens Kranenburgse politici zou ook het personeelsbeleid niet al te best zijn.

Kleve en Kranenburg zijn bereid om € 30.000,- te betalen, maar in Groesbeek reageert men terughoudender. Dit komt omdat de gemeente eerst wil weten waarom het totaalbedrag simpelweg door drie wordt gedeeld. Groesbeek wil dat de verhouding anders is: 20% voor Kranenburg, 20% voor Groesbeek en 60% voor Kleve, als grootste stad.

Het aantal mensen dat gebruik maakt van de draisine is in de afgelopen jaren ook teruglopen. Eerder lag dit aantal op 40.000,- en in 2013 lag dit aantal ook nog boven de 30.000. Na acht seizoenen is dit gedaald naar 28.000. In mei 2014 werd het nieuwe bijbehorende stationnetje nog feestelijk geopend.

Groesbeek zal op zijn vroegst in december een besluit nemen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl (vertaling), RP Online

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

goh, wel raar ik heb begrepen dat we in de gemeente Groesbeek / B & D per jaar over de 100.000 toeristen komen, dat zijn er 300 per dag. En die maken dus schijnbaar geen gebruik van de fietslorrie. Jammer.

Vraagje: Dit was dus al bekend voordat het hele huisje en kassa verplaatst en opgeknapt werd?!

Splinter

Ja dat snap ik dan niet rode cijfers en toch voor duizenden € verbouwen .
Zal zeker iemand beter van geworden zijn .
Schandalig en maar knibbelen op de zorg

jantje

Gewoon opdoeken die hele draisine, en niet geld in een bodemloze put stoppen! Gr

Een mooi vrijwilligers project, dat drukt de kosten ook.
En waarom moet er een duister en Holland op de opstapplaats werken kan dit niet anders, of is de draisine van Duitsland.
Voor toerisme erg mooi Jammer dat het aantal bezoekers terug loopt.

gerard.

Opdoeken die handel . Blijft het spoor en omgeving misschien schoner. Er wordt van alles uit die lorries geflikkerd. Blikjes , flessen , plastic enz.

Gruusbek

Wat en verrassing zeg .Vanaf de eerst dag wist men al dat niet ging werken op langer termijn .Waarom Gemeente toch ja zij .Zo was men van de trein af .Mijn inzien was deze voor Groesbeek Kleve en Nijmegen zeer rendabel geweest .Zelfs de ouderen zouden dan mee kunnen plus men zou milieu sparen .Maar nee Gemeente gooi weer geld over de balk .Zoals heel centrum plan .Luister na je inwoners en keer dat zou fijn zijn .

wpDiscuz