Filmvoorstelling Jan Driessen: Biak en Papoea Nieuw Guinea

Op zondag 22 november vertoont Jan Driessen een film over Nieuw Guinea.

Jan_Driessen_Filmvoorstelling_Biak_Papoea-DGB

Op het eiland Biak worden bezoekers met dans en muziek ontvangen.Er is daar een grote vismarkt met bijzondere soorten. Jongens springen van de Wapsdori makenwaterval om wat centen te verdienen. Met een vlerk prauw gaan we naar het eilandje Japen en worden door de bewoners onthaald met een lekkere visbarbecue. Op de terugweg worden we overvallen door slecht weer, maar de schipper brengt ons veilig terug.

We bezoeken de stad Manokwari en de sloppenwijk in het stadje Sentanie. Daarna vliegen we over de bergtoppen naar de Baliem vallei in Nieuw Guinea en gaan daar opzoek naar de Dani-stam die diep in het oerwoud woont. We rijden over smalle weggetjes enlopen over hangbruggen en worden dan plotseling met pijlen beschoten. Het zijn leden van de Lani-stam die in gevecht zijn met de Dani’s. Na een gevecht wordt er toch vrede gesloten. Dit wordt bevestigd door middel van een krijgers dans. En daarna gaan we gezamenlijk eten van het gebraden varken.

Aanvang 11.00 uur – entree € 2,- incl. kopje koffie.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Filmvoorstelling Jan Driessen: Biak en Papoea Nieuw Guinea

Reageren is niet toegestaan.