Infoavond toegankelijkheid bushalten in de gemeente

Veel van onze inwoners zijn vitaal en kunnen zich in het dagelijkse leven goed redden.

In het werk als vrijwilliger van de WMO Adviesgroep Berg en Dal, komt men inwoners tegen die leven met een beperking. Zij willen ook graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven, boodschappen doen, naar de kerk of de bibliotheek, de kapper, bij een bekende op bezoek, etc. Daarin speelt toegankelijk openbaar vervoer, een grote rol. Zelfs ouders met een kinderwagen lopen hier tegenaan. Hier staan wij als mobiele mens niet altijd bij stil.

Om van het openbaar vervoer gebruik te kunnen maken moeten de bussen toegankelijk zijn maar meer nog, de bushalten. De werkgroep bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid (BTB) van de WMO Adviesgroep heeft dan ook in de voormalige gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek (MUG) een onderzoek uitgevoerd, naar de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van alle bushalten, in totaal 111. Hierbij is vastgesteld dat het niet altijd eenvoudig is om van het openbaar vervoer gebruik te kunnen maken.

Een aantal bushalten zijn goed toegankelijk. Sommige kunnen met een kleine aanpassing volstaan en sommige moeten zelfs worden aangepast. Doel van de avond: u kennis te laten nemen van de vele verrassingen die een openbaar vervoer reiziger tegenkomt bij bushalten!

Graag wil de werkgroep belangstellenden van alle dorpskernen van de toekomstige gemeente Berg en Dal uitnodigen tot het bijwonen van de thema avond: “Toegankelijke bushalten in de gemeente Groesbeek voor iedereen” op woensdag 18 november 2015, aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) in De Mallemolen, Kloosterstraat 11, 6562 AT Groesbeek.

De werkgroep rekent op uw komst en de koffie staat klaar.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Infoavond toegankelijkheid bushalten in de gemeente

Reageren is niet toegestaan.