Aanslagen Parijs: minuut stilte in Europa

In de Europese Unie wordt maandagmiddag om 12:00 uur één minuut stilte gehouden.


Vlag halfstok bij het gemeentehuis in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Ook op alle publieke radio- en tv-zenders in Nederland is het morgen om 12:00 uur één minuut stil. Men mag maandag ook de vlag halfstok hangen.

Parijs

Dit heeft alles te maken met de aanslagen die vrijdagavond in Parijs zijn gepleegd. Daarbij zijn minstens 130 mensen om het leven gekomen, waarvan 89 in theater Bataclan. 352 mensen raakten gewond. Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft de aanslagen opgeëist.

Nijmegen

Van Nijmegen is bekend dat inwoners uit onze regio, wanneer mensen samen met anderen stil willen zijn, op Plein1944 terecht kunnen. “Burgemeester Bruls zal daar voorafgaand aan de minuut stilte kort spreken. Het gehele college van burgemeester en wethouders zal aanwezig zijn.”, laat de gemeente weten. Vanuit de gemeente Groesbeek-Berg en Dal is nog niets bekend over een bijeenkomst.

Treinen

Enkele momenten voor 12:00 uur worden reizigers in de treinen en op de stations via de omroep geattendeerd op de minuut stilte en gevraagd medereizigers in staat te stellen deze minuut stilte in acht te nemen. “Daarnaast is besloten om de treinen maandag één minuut stil te zetten”, aldus NS.

Voorafgaand aan diverse evenementen en andere gelegenheden, waaronder de Zevenheuvelenloop, werd dit weekend al één minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslagen.


FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Goffer

Ik hoop dat her hierbij blijft maar ben bang van niet.

wpDiscuz