Twee uur gratis parkeren in parkeergarage bij Bellevue

Het Bellevuecomplex aan de Dorpsstraat is zo goed als gereed.


Parkeergarage Dorpsstraat. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het complex bestaat uit zo`n 4000 vierkante meter aan winkels, ruim 150 woningen en 2 parkeergarages. Een parkeergarage is bestemd voor de bewoners en één voor de bezoekers van het winkelcentrum. Dat laatste heet “Parkeergarage Dorpsstraat” en is eigendom van de gemeente.

Bezoekers kunnen via de Dorpsstraat de nieuwe garage inrijden. Sinds kort hangt er boven de Dorpsstraat een paal met een verwijzing naar de garage. De garage is bedoeld voor kortparkeerders en om die reden zijn de eerste twee uur gratis. Daarna betaalt u per minuut. Het uurtarief bedraagt € 2,55 en dat komt neer op zo`n 4 cent per minuut. De gemeente wil zo voorkomen dat langparkeerders de ruimte van het winkelend publiek innemen.


Verwijzing naar parkeergarage Dorpsstraat. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Hoe werkt het

Het systeem is hetzelfde als bij andere garages. U neemt een kaartje bij het binnenrijden en daarna gaat de slagboom omhoog. Daarmee registreert het systeem dat u er bent. Dit kaartje doet u aan het eind van uw bezoek in de betaalautomaat in de centrale hal.

Was uw bezoek korter dan twee uur? Dan betaalt u niets. Alleen bij langer parkeren gaat de teller lopen. Het kaartje moet altijd in de automaat gedaan worden zodat het systeem kan registreren dat u eruit wil en het kaartje geactiveerd kan worden.

De twee uur gratis parkeren worden dan door het systeem verrekend. Nadat u dit heeft gedaan heeft u 15 minuten de tijd om met de geactiveerde kaart de uitrijslagboom te openen en uit te rijden.


Bord bij binnenkomst. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

wel met 2 handen je kaartje vasthouden want verlies kost € 95,.
belachelijk !

dan knal ik dwars door die slagboom heen.

Lambert

Als ik de afrit zo zie, vraag ik me af wie de eerste is, die in de Groesbeek zal landen?

B. Eerput

€2,55 na de eerste twee uur, dat zijn Nijmeegse prijzen, als je dan toch de hoofdprijs moet betalen, dan kiezen mensen waarschijnlijk eerder voor de stad en haar winkelaanbod dan voor Groesbeek. Ik denk dat de andere plekken in Groesbeek nog drukker zullen worden en dat de omliggende straten ook meer parkeerders mogen verwelkomen.

wpDiscuz