Leerlingen ontbijten samen met burgemeester Slinkman

Vorige week aten 30 leerlingen van groep 5-6 van de Adelbrecht-Windekind school uit Groesbeek een ontbijtje met burgemeester Slinkman in het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen.

Burgemeester Slinkman van Groesbeek onderstreept hiermee, net als zo’n 245 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel gingen de kinderen en de burgemeester met elkaar in gesprek over ontbijtgewoonten en de dag gezond beginnen. Daarna was er tijd om lekker te ontbijten met bruin brood, krentenbollen, kaas, komkommer, jam, appelstroop en een glas melk.

Voor de kinderen een leuke ervaring, die na afloop de burgemeester bedankten met een briefje.

Beste burgemeester Slinkman van Groesbeek,

Wij zijn net terug van een ontbijt bij u in de raadzaal. Wij hebben van u een check gekregen voor LINDA. Foundation. Er stond 250 euro op. In de raadzaal mochten wij op de hele chique stoelen zitten. We vonden het heel leuk om bij u te eten. U had ook een mooie werkketting. Het was lekker brood. We zouden graag nog een keer bij u komen eten. Maar u mag ook eens bij ons komen. Het gaat er om dat je gezond de dag begint. Van alle kinderen uit de haaien klas willen we u bedanken!!!

Donatie aan de LINDA.foundation

De burgemeester betaalde symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie aan de LINDA.foundation. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand. Dat doen ze , door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. De leerlingen uit groep 5-6 namen de cheque met een bedrag van 250 euro in ontvangst.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 245 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 13e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt sinds dit jaar ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Leerlingen ontbijten samen met burgemeester Slinkman

Reageren is niet toegestaan.