Zorgen om nieuwe Omroep Berg en Dal

Het college van B&W is voornemens om Omroep Berg en Dal (fusie Omroep Groesbeek + WFM) bovenop de € 34.000,- subsidie een extra subsidie van € 27.000,- te geven.

OmroepGroesbeek-DGBWFM_Radio-DGB

Dit heeft voor vragen bij de politieke partij Sociaal Groesbeek gezorgd. De partij maakt zich zorgen om de situatie rondom de nieuwe omroep.

Brandbrief

Omroep Berg en Dal stuurde onlangs nog een brandbrief naar burgemeester en wethouders omdat zij in de financiële problemen zit door de fusie en de daarbij komende frictiekosten. De omroep zou per januari 2016 het licht uit moeten doen als er geen steun vanuit de gemeente komt.

€ 27.000,- extra

Burgemeester en wethouders hebben dinsdag gesproken over een extra subsidie van zo`n € 27.000,-: € 19.500,- voor de frictiekosten en € 7.600,- voor een glasvezelverbinding in Millingen aan de Rijn. Wat het uiteindelijke besluit is geweest is tot op heden (bij ons/wij zijn nog in afwachting van de stukken hierover, red.) nog niet bekend.

Eigen vermogen

Zowel Omroep Groesbeek als WFM beschikten over een eigen vermogen en Sociaal Groesbeek wil weten hoe groot dit vermogen nu is en op het moment van de fusie was. Het eigen vermogen van WFM zou “veel groter” zijn dan dat van de Groesbeekse omroep. Sociaal Groesbeek ontvangt signalen dat er een aanzienlijk groter vermogen was, of is geweest, dan dat nu uit de brandbrief blijkt. De partij vraagt dan ook naar de verantwoorde boekhouding van beide omroepen.

Vragen

Sociaal Groesbeek wil ook opheldering over de gemaakte afspraken voor het geval de fusie alsnog mislukt en over de frictiekosten. Daarnaast vraagt de partij van fractievoorzitter Hans Peters zich af of er door B&W bij het vergaderen over de subsidie is gesproken over dezelfde soberheid en doelmatigheid als waarmee bijvoorbeeld WMO-cliënten worden geconfronteerd. De lokale partij is verder van mening dat “er veel leden van politieke partijen actief zijn binnen de nieuwe omroep” en wil om die reden weten of de politieke neutraliteit daarmee nog wel gewaarborgd blijft.

Tot slot laat Peters op zijn weblog weten zich ook zorgen te maken over de nieuwe programmering. Er zouden enkele geliefde programma’s verdwijnen, maar daar is nog geen zekerheid over.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 32 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Harrie

O o o. Eerst nemen ze de naam Groesbeek al van ons af.
Toen de zendtijd van al de mooie programma,s en nu willen ze ook nog de Groesbeekse euro’s hebben. En er zullen wel weer raadsleden zijn die hier mee in gaan stemmen.
De Berg en Dallers zijn echte geldwolven aan t worden.

Jantje

Nog even Harrie en dan ben jij ook een Berg en Daller 🙂

Robert schmitjes

Laat het Gewoon los van elkaar bestaan. Iedereen blij.

www.hanspeters.eu

De vragen gaan toch helemaal niet over de gemeentenaam, ook niet om de omroepnaam maar om de financiën, geld van jou, u en mij.

Kloeke

Die fusie gaat geld Kosten,dat wisten we en dit is het begin….Bedankt keereweer en co…!!!!!

gerrie

Ze maken alles kapot hier in Groesbeek, wie gaat er straks nog onze schlagers draaien, ik heb begrepen dat ook die programma’s verdwijnen en Millingen het heft in handen gaat nemen.
Het word er steeds slechter op, eerst onze naam weg , nu onze programma’s .
geef nog maar een beetje subsidie, waardeloos bestuur van Omroep Groesbeek om hier mee in te stemmen.
Respectloos hoe deze gasten hier mee om gaan !!!

gerrie

geld kwestie

Herman

Nou ik wil weten welke programma’s straks onze schlagers nog gaan draaien nu ze niet alleen de naam van groesbeek , maar ook de programma “s uit handen gaan geven.
En dan ook nog subsidie willen ontvangen

Henk

Misschien handig om te weten: Omroep WFM had het meeste geld in kas. En als twee omroepen samen gaan kun je nooit alle programma’s blijven uitzenden. Dan zou een dag 2x 24 uur moeten hebben.

Gerrie, je weet echt niet waar je over schrijft.
De gemeente is hier debet aan en NIET HET BESTUUR VAN OMROEP GROESBEEK.

Anja

Niet samen gaan en gewoon zo doorgaan zoals het nu is.

gerr

alles moet blijven zo als het is!!!!

Maikel

Ik ben bang dat er van de inbreng vanuit omroep Groesbeek weinig meer overblijft , deze nieuwe omroep word een grote HELL voor Groesbeek.
Ze hadden er niet aan moeten beginnen en gewoon voor zichzelf moeten gaan.
En wat dacht je van al die schlagers die eraan zitten te komen , zijn die nog wel te horen straks?
Als ik zo links en rechts hoor dan valt er voor de Groesbeekse mensen straks weinig meer te genieten. Trieste boel.

Hent

Hadden sowieso niet ook nog de naam omroep berg en dal moeten nemen.Dit neem ik omroep groesbeek kwalijk.

Muts

Dat mag niet, dat is tegen de wet. Er mag per gemeente maar een lokale omroep zijn.

Muts

Waarom, wat hadden ze dan moeten doen? Radio de Zendmast?

Omroep Groesbeek zou ook niet kloppen, want de omroep zendt ook uit voor Millingen, de Ooy, Groesbeek, Berg en Dal en alle andere gedeelten van de gemeente Berg en Dal.

Henk

Weer terug naar de piratenzenders?
Gruusbekse muziek.

Hent

Geheel neutrale nieuwe naam.

Gerrie

Probeer jij eerst maar eens normaal te schrijven cursus Nederlands te volgen voor je een reactie geeft, ik weet verdomd goed waar ik over schrijf. Ik zit dichter bij het vuur dan jij misschien denkt.

Harry
Ik lees hier veel over programma /subsidie / Mijn mening is gewoon en grote vriendjes club is het gewoon .Ze hebben130 vrijwiligers en niemand dan ook niemand is gevraag wat vinden jullie ervan .De stoelendans was zo uitgespeeld .alleen kon men op paar functie reageren .Maar wat medewerkers ook probeerde je werd afgewezen door de ander vrienden club wie je beoordeelden .Zelfs was er functie waar men op gereageerd had wie verviel .Later werd bekend dat nieuwe vriend deze functie ging bekleden .Zo gaat het bij deze omroep aan toe .Sociaal Groesbeek heeft gelijk laat jullie boekhouding maar eens zien… Lees meer »
wpDiscuz