Buslijn 25 Groesbeek Zuidmolen – Nijmegen CS opgeheven

Hermes zal komend jaar buslijn 25 (Groesbeek Zuidmolen – Nijmegen CS via Heyendaal) opheffen. Reden: te weinig reizigers.

Dit betreft de enige wijziging in de nieuwe dienstregeling 2016 van Breng voor de gemeente Berg en Dal. Ook lijn 57 (Nijmegen CS – Beek – Kranenburg (D)) zou aanvankelijk opgeheven worden, maar de gemeente heeft dit weten te voorkomen.

Raadsvragen lijn 82

PvdA Berg en Dal stelde eind oktober raadsvragen over die nieuwe dienstregeling. De partij dacht dat lijn 82 (Millingen – Nijmegen) tijdens schoolvakanties niet meer zou rijden en gaf aan dat dit nadelig zou zijn voor de inwoners. “De buslijnen 80 en 82 wijzigen niet. Een jaar of wat terug is sprake geweest van het opheffen van lijn 82 in de schoolvakanties”, laat de gemeente weten. “Toch is toen besloten om die bussen te laten rijden en ook in 2016 zal lijn 82 tijdens schoolvakanties enkele ritten van en naar Millingen rijden”.

Lijn 57 behouden

In verband met de mogelijke reactivering van de spoorlijn, ligt er een bestuurlijke afspraak om busverbindingen parallel aan de ooit beoogde reactivering van de voormalige spoorlijn Nijmegen – Kleve, op kortere termijn te verbeteren. Dit is gedaan om zo meer reizigers te trekken als opmaat naar de eventuele reactivering. Het opheffen van buslijn 57 naar Kranenburg is daarom wat tegenstrijdig. Voor lijn 25 geldt dit ook. Lijn 57 heeft daarnaast ook een functie voor een gedeelte van Beek.

De gemeente heeft zich daarom ingezet voor behoud van beide buslijnen. Hermes en de provincie Gelderland hebben uiteindelijk besloten alleen lijn 57 te behouden. Voor lijn 25 zouden er nog alternatieven voor handen zijn, waardoor het onverantwoord is om die lijn te laten rijden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Buslijn 25 Groesbeek Zuidmolen – Nijmegen CS opgeheven

Reageren is niet toegestaan.