Aanpak kruising Molenweg was oplossing voor knelpunten

De reconstructie van de kruising Cranenburgsestraat-Molenweg en de aanpassingen op de Cranenburgsestraat hebben de knelpunten op die locaties opgelost. Daarnaast vielen de kosten ook nog eens fors lager uit.

Molenweg_Cranenburgsestraat_kruising-DGB
Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Problemen en discussies

De gemeente komt drie jaar na de werkzaamheden met de evaluatie van de reconstructie die voor veel discussie in Groesbeek zorgde. In juni 2012 werden het kruispunt en de slingers in de Cranenburgsestraat onder handen genomen omdat er veel problemen waren. Nadat men klaar was, was er nog wel enige discussie over de vernieuwde voorrangssituatie op de Molenweg. In november 2012 werd die situatie op aandringen van de raad teruggedraaid.

Knelpunten opgelost

De doorstroming is, aldus de eindconclusie, aanzienlijk verbeterd en de voorsorteerstrook zorgt voor een overzichtelijke situatie. De verruiming van de slingers in de Cranenburgsestraat zorgt ervoor dat ook vrachtwagens minder hinder ondervinden. De aanpassingen hebben de knelpunten dan ook opgelost.

Molenweg_Cranenburgsestraat_kruising2-DGB kruising-cranenburgsestraat-molenweg112_2011
Links de situatie na de werkzaamheden (gemaakt november 2015). Foto rechts is afkomstig van 112Groesbeek.nl en is gemaakt in 2011.

Minder uitgegeven

De gemeente had voor het hele project € 482.000,- beschikbaar. Uiteindelijk is “slechts” € 399.260,- uitgegeven. “Het positieve saldo is vooral ontstaan, doordat de aannemer gekozen heeft voor afsluiting in één weekend, waardoor de extra kosten voor het werken buiten de reguliere werktijden beperkt zijn gebleven”, legt de gemeente uit.

Aanbevolen wordt om dergelijke projecten ook in de toekomst in een kort tijdbestek uit te voeren door een algehele afsluiting. Dit is veiliger voor de wegwerkers en de duur van de overlast wordt aanzienlijk korter.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Victor de verpleegkundige

Kan ik hieruit opmaken dat het vooral de loonkosten zijn geweest die voor een besparing van €82.740,- hebben gezorgd??

Als ze in de zorg ook zo’n lekkere loontoeslag hadden voor de weekenden hadden. ….

wpDiscuz