Weijers: “Werk mee aan duurzaamheid!”

“Ik vind dat we met z´n allen meer moeten doen op het gebied van duurzaamheid. Vindt u dat ook? Heeft u ideeën over hoe we dat kunnen doen? Of wilt u er graag over meedenken? Doe dan mee aan onze gezamenlijke energiecoöperatie!”

Het gemeentehuis van Groesbeek - Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het gemeentehuis van Groesbeek – Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dat zijn de woorden van VOLG-wethouder Erik Weijers. Het werken aan duurzaamheid en dus ook het verkleinen van de gezamenlijke CO2-voetafdruk is belangrijk en een uitdaging die ons allen raakt. “Wij zijn de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering ondervindt. En wij zijn de laatste generatie die er iets aan kan doen. Daarom hebben we zoveel mogelijk mensen nodig! Want samen hebben we meer impact.”, vervolgt Weijers.

Energiecoöperatie

De wethouder roept mensen dan ook op mee te werken aan duurzaamheid. De gemeente zelf werkt hier al hard aan, zegt hij. Zo is er het energieconvenant met lokale ondernemers en instellingen. Veel gemeentelijke gebouwen en scholen hebben inmiddels zonnepanelen en ook stimuleert de gemeente huiseigenaren via het Energieplein om duurzame energie op te wekken en energie te besparen. Het opzetten van een lokale energiecoöperatie is een volgende uitdaging in het verder verduurzamen van de gemeente Groesbeek-Berg en Dal.

Meld u aan

Diverse ondernemers omarmen het initiatief van een lokale energiecoöperatie al. Maar om te komen tot een echte coöperatie heeft men meer deelnemers en steun nodig. Dus vindt u duurzaamheid belangrijk? Stuur dan voor 10 december 2015 een mail naar [email protected] of [email protected]. Dan nodigt de gemeente u uit voor een bijeenkomst begin 2016.

Hopelijk kunnen we een gezamenlijke energiecoöperatie opzetten, zodat we alle duurzame ideeën ook goed kunnen realiseren”, besluit Weijers.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Sprookje

Elk nieuwbouwhuis voorzien van zonnepanelen.

Sprookje kun je sinterklaas toch niet aandoen.

wpDiscuz