Inzameldata Plastic+ gewijzigd

Omdat lege pakken sap en zuivel en blik tegenwoordig bij het plastic afval mogen (plastic+), scheiden mensen meer afval. Sinds de invoering van plastic+ is de inzameling zelfs met 40% gestegen.

Plastic+_Flyer-DGB

Om die reden haalt Dar in de gemeente Groesbeek-Berg en Dal elke twee weken plastic+ op. Het ingezamelde afval wordt hergebruikt. Gerecycled plastic is een goede grondstof voor producten zoals fleecetruien, laptops of speelgoed.

Elke twee weken

Plastic+ wordt tegenwoordig dus elke twee weken ingezameld. In de voormalige gemeente Ubbergen was dit al langer het geval, voor de inwoners aldaar verandert er dus niets. De inzameling van plastic+ blijft in Millingen aan de Rijn op dinsdag. De data in Groesbeek zijn echter gewijzigd en komen dus niet overeen met de data op uw papieren afvalwijzer!

U biedt uw plastic+ altijd ofwel in de even weken ofwel in de oneven weken aan. Dit is per wijk verschillend. Voor de nieuwe inzameldata kunt u terecht op www.dar.nl/afvalwijzer of www.dar.nl/groesbeek.

Digitale afvalwijzer

Op de digitale afvalwijzer kunt u altijd zien wanneer het afval wordt ingezameld en wat de aanbiedregels zijn. Wilt u zeker weten dat u de ophaaldag niet vergeet dan kunt u het beste de Dar-app downloaden. U ontvangt dan de avond voor de ophaaldag een melding.

Voor meer info kunt u terecht op Dar.nl of bellen naar 024-3716000 (ma t/m vr van 08:00 uur tot 17:00 uur).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Inzameldata Plastic+ gewijzigd

Reageren is niet toegestaan.