Gymzaal Vossenhol voorlopig niet opgeknapt

De gymzaal bij basisschool ‘t Vossenhol wordt voorlopig nog niet opgeknapt.

Uitstel

Het onderhoud aan de gymzaal is al enige jaren uitgesteld, terwijl de gelden nog wel beschikbaar zijn. Basisschool ‘t Vossenhol zelf is recent nog helemaal verbouwd en in gebruik genomen. De openbare ruimte in die omgeving is ook flink opgeknapt.

Verpauperd

De gymzaal wordt gezien als “verpauperd” en diverse politieke partijen willen dat het noodzakelijke onderhoud vóór het komende schooljaar gepleegd wordt. Zowel ‘t Vossenhol als bassischool De Sieppe maken veel gebruik van de zaal.

SPOG doet geen beroep op gemeente

Wethouder Erik Weijers gaf tijdens de begrotingsdebatten al aan dat de gemeente het onderhoud niet uit zichzelf doet, maar dat Stichting Primair Onderwijs Groesbeek (SPOG) voor onderhoud eerst een beroep op de gemeente moet doen. Weijers zei donderdag dat er inmiddels gesprekken zijn geweest met de SPOG en dat de stichting zelf nog niet aan onderhoud denkt.

Heuvelland

Volgend jaar, na het vaststellen van het accommodatiebeleid, zal de gemeente kijken naar de bezettingsgraad van diverse accommodaties. “Dan komen we uiteraard ook uit op Heuvelland. Dat ligt op niet al te grote afstand van het Vossenhol. De bezettingsgraad van Heuvelland gaan we dan ook bekijken, maar vooruitlopen op die discussie lijkt mij onverstandig”, zei Weijers.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
ben.helder

Gaan we met deze argumentatie van de gemeente, dezelfde kant op als met het zwembad? Ik schrijf me vast in als aspirant koper voordat ook de gymzaal voortijdig wordt overgedaan voor 1 Euro aan een bevriende badmeester die nog mogelijkheden ziet voor groepsaccomodaties.

wpDiscuz