Van Deurzen wil verder met 291.000 kippen

Als het aan Van Deurzen ligt maakt de megafarm een doorstart met 291.200 legkippen en 10 herten (buitenverblijf). Het college heeft een ontwerpbeschikking vastgesteld die ter inzage wordt gelegd.

Megalegbatterij pluimveebedrijf van Deurzen (HvdB)
Archieffoto Van Deurzen (2011). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het bedrijf diende in december 2014 opnieuw een aanvraag voor een omgevingsvergunning in. Die aanvraag is in juni 2015 en november 2015 nog eens aangevuld.

Er was in het verleden al veel te doen rondom het bedrijf aan de Dennenkamp in Groesbeek. Het pluimveebedrijf hield eerst 300.000 kippen in zijn legbatterij en moest enkele jaren geleden op last van de rechter sluiten vanwege de uitstoot van ammoniak. Diverse instanties, maar ook omwonenden zijn niet blij met een eventuele doorstart.

Het aantal legkippen binnen de inrichting wordt, als het aan Van Deurzen ligt, verhoogd en voorzien van een ander emissiearm huisvestingssysteem (90% reductie) in combinatie met een chemische luchtwasser. De chemische luchtwasser wordt geplaatst op de plaats waar de ventilatoren zijn vergund. Op die manier probeert Van Deurzen het aantal klachten te beperken.

De aanvraag en de ontwerpbeschikking met de bijbehorende stukken worden op grond van de Algemene wet bestuursrecht door de ODRN ter inzage gelegd. Als er geen zienswijzenworden ingediend verleend de ODRN overeenkomstig het mandaat de vergunning. Mochten er wel zienswijzen worden ingediend, en daar gaat de gemeente al vanuit, dan neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit over de definitieve omgevingsvergunning.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
illusie

Ja, moeten we doen! Is goed voor het toerisme op de parken! Toerisme en recreatie een speerpunt van beleid? Op zijn Groesbeeks zeker!

Vrije Kip

Te walgelijk voor woorden, zoveel kippen op een kluitje
Over dierenwelzijn wordt er helaas geen woord gerept!

wimpie

Jullie willen toch goedkope eieren?Oprotten met die milieu fritsen.Moeten wij allemaal betalen.Een boze pensioennada.

Wimpie heeft helaas wel gelijk .

Kloeke

Wimpie. …….als.dat nou het enige was waar wij aan mee betalen….
Die schuur staat er omdat sommige denken boven de wet te staan,en dat kost ons klauwen met geld.

Sprookje

Als het op papier maar weer klopt!! De papieren voor de ammoniakuitstoot van andere boeren opkopen, maar de uitstoot blijft hetzelfde……
Van Deursen kan wel van alles beloven, maar het verleden heeft uitgewezen dat dit heertje alles gewoon aan zijn boeren laarsen lapt. En als die kippen er zitten, krijg je ze er nooit meer uit.
Insteek van de Gemeente is toerisme? Dan geen kippenboerderij, aan de slag!

Als ik me goed kan herinneren heeft daar toch altijd een kippenfarm naast de voetbalvelden gestaan maar die was van iemand anders met een bekende achternaam en toen was er ook al toerisme in dit gebied maar toen hoorde je er nooit iets over ,vind ik wel raar

Goffer

Leo…….Toen kon je nog met 80 over de cranenburgsestraat. …..beetje appels met peren dit.

wimpie

Die milieu fritsen weten helemaal niet tegen wie ze procuderen schatrijke familie die van Deursens

ben.helder
In een normale gemeente zou Van Deurzen eerst getoetst zijn en In Brabant navraag hebben gedaan b.v. In deze gemeente gelden andere regels.Wij ruiken enkel poen en ga maar procederen als je het er niet mee eens bent. Dan zien we wel verder. Donald Trump zou er wel om kunnen lachen. Wij mogen voor de vorm 30 pagina’s met bezwaarschriften aanleveren en de uitslag staat al vast. (We herkennen ons niet in de bezwaren) De Groesbeekse politiek heeft haar geloofwaardigheid met een parelketting van dit soort besluiten totaal verspeeld en bevestigd met deze gang van zaken opnieuw dit beeld. Hoe… Lees meer »
Kip zonder kop

Kippen neukers.

ben.helder

Waarom de Thijssen-cratie (B merk van democratie) de schijn blijft ophouden dat het toerisme zo belangrijk is voor Groesbeek ontgaat mij geheel. Een toeristisch fietspad wordt maanden lang afgesloten voor overstekende hagedisjes, maar 291000 plofkippen in een legbatterij is voor de vergunningverleners kennelijk een stimulans voor het toerisme.
“Bezoek ook eens het mooie Groesbeek gelegen in de Zeven Heuvelen. Uw fraaie bungalow of resort met schitterend uitzicht op slechts 400 meter van een heuse kippenlegbatterij. Een onvergetelijke ervaring “

wimpie

Hagedissen belangrijker dan eieren?????

Goffer

Kippen belangrijker dan mensen (omwonenden)?

Gerard.

Hoeveel asielzoekers zouden we in die schuren kwijt kunnen ?

splinter

Dan maar eier

wpDiscuz