Voedselbank Groesbeek krijgt grotere opslagruimte

Burgemeester en wethouders hebben geld vrijgemaakt voor een grotere opslagruimte voor de Voedselbank Groesbeek e.o. Dat is de voedselbank die is ontstaan na een fusie van de voedselbanken in Groesbeek en Millingen.

De Voedselbank bedient niet alleen inwoners in de gemeente Groesbeek – Berg en Dal, maar ook in de gemeenten Heumen en Mook-Middelaar. Deze gemeenten krijgen hun voedselpakketten vanuit het opslagpunt in Groesbeek. De Voedselbank Groesbeek e.o. heeft twee opslagplaatsen voor voedsel en voedselpakketten: één in het dorp Groesbeek en één in het dorp Millingen aan de Rijn. “De huidige gemeente omvat een uitgestrekt gebied. Om een goede distributie, opslag, en uitgifte van voedselpakkettenmogelijk te maken zijn twee opslagplaatsen noodzakelijk in de gemeente”, legt het college uit.

De grotere opslagruimte wordt gerealiseerd in Millingen, bij sportgebouw De Hove onder de tribune. In De Hove was al een opslagplaats aanwezig, maar deze is door de groei van het aantal klanten (en dus het aantal pakketten) te klein gebleken. Ook voldoet het niet meer aan de eisen van de voedselveiligheid. De nieuwe ruimte is groter en kan naast ruimte voor houdbare producten en inpakruimte, voldoende ruimte bieden aan een grote koelvries-cel.

Een en ander moet nog worden aangepast en daarnaast is het nodig een nieuwe koelcel aan te schaffen. De totale kosten zijn € 25.595,- (incl BTW). De Voedselbank en Stichting De Hove kunnen zelf een kleine € 12.000,- ophoesten en voor het bedrag van € 13.840,- klopt men bij de gemeente aan. Het college heeft aangegeven de subsidie te verstrekken. “In de gemeente Groesbeek – Berg en Dal maken 80 gezinnen gebruik van de Voedselbank. De noodzaak van de Voedselbank is een realiteit waar ook de inwoners van deze gemeente mee te maken hebben. De bouw van de koelruimte komt ten goede aan inwoners die gebruik maken van de Voedselbank.”, aldus het college.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bezorgde Groesbeker

Geen goede ontwikkeling dat het aantal “klanten” van de voedselbank steeds groeit…! Hoort dit geen eye-opener te zijn voor de nieuwe gemeente? Meer geld naar vluchtelingenproblematiek, ten koste van eigen burger?

Theo

Het college heeft aangegeven de subsidie te verstrekken.

Sprookje

Je zou als Gemeente ernaar moeten streven dat een voedselbank NIET nodig is.
Deze subsidie is gevolgbestrijding. Er zou probleemoplossend gehandeld moeten worden!

www.hanspeters.eu

Misschien een beetje vreemd, toen ik er mee bezig was, was er geen voedselbank nodig. Dus er kwam geen subsidie. Nu met een ander college wel het juiste inzicht, gelukkig en natuurlijk is het geen goede ontwikkeling dat het aantal klanten toeneemt

aaremoei troef
Schandalig dat het grote moet worden had eerder kleiner moeten worden en niet nodig zijn geweest als het grote moet worden wil zeggen dat het probleem ook groter wordt in ons land zoiets kan eigenlijk niet nodig zijn naar alle miljarden die als oude broodjes over de toonbank vliegen en geen enkel probleem mee opgelost wordt het enigste wat bereikt wordt dat is de nederlander die 40 jaar heeft gewerkt in de rij staat bij de voedselbank en in een ander land rentelose leningen mee opgenomen worden waar de hard werkende nederlander zich vandaag de dag nog aan kapot betaald… Lees meer »
wpDiscuz