Filmvoorstelling Jan Driessen: Japan

Zondag 13 december wordt er een filmvoorstelling vertoont over een rondreis door Japan, we starten in Tokio en bezoeken de steden Kamakura, Matsumoto, Takayama, Kyoto, Osaka, Hyroshima en Nagasaki.

Japan_Jan_Driessen_Mallemolen-DGB

We gaan naar Ginsa, het centrum van Tokio. Vervolgens de vismarkt, een van de grootste vismarkten ter wereld. In Takayama zien we een optocht met praalwagens, als dankfeest voor de rijst oogst. Daarna gaan we naar een Boeddhistisch centrum daar staat de tempel van” duizend lantaarns”, waar er altijd één van moet branden. Hier is ook een begraafplaats met meer dan 200.000 graven en een monument voor Japanse piloten die in de oorlog zijn omgekomen.

Indrukwekkend is het monument van kleine betonnen beeldjes voor abortus kindjes, waarvan het leven te vroeg werd afgebroken door abortus en die geen kans kregen. Vervolgens bezoeken we Kyoto, die in de oorlog is gespaard door de geallieerden. De stad is bekend door Geiha’s. Hier staan prachtige Tempels en ook een befaamd treinstation een ontwerp van architectProfessor Hiroshi Hara.

We bezoeken de steden Hiroshima en Nagasaki die in de tweede wereld oorlog door atoombommen zijn verwoest. Nu zijn de steden weer herbouwd. Bijzonder is het eilandje Miyajima waar een tempel staat met heilige relikwieën. Voor dit eiland staat een poort die 800 jaar oud is. Ten slotte gaan we naar het Decima waar Nederlanders 200 honderd jaar lang met slechts 12 man een handels post hebben gehad. De pakhuizen getuigen noghiervan.

De voorstelling begint om 11.00 uur in Cultureel Centrum De Mallemolen. De entree bedraagt € 2,00 incl. kopje koffie. Meer informatie vindt u op www.mallemolengroesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Filmvoorstelling Jan Driessen: Japan

Reageren is niet toegestaan.