[Foto’s] Officiële opening centrum Bellevue Groesbeek

Zaterdag is het winkelcentrum Bellevue in Groesbeek officieel geopend voor het publiek.

Winkels hadden hun deuren al langer open, maar van een formele opening van Bellevue was pas donderdag voor het eerst sprake. De openingshandeling op donderdag werd verricht door de eerste en grootste winkel van het centrum: Albert Heijn. De publieksopening, met enkele leuke activiteiten en hapjes, was zaterdagmiddag en duurt nog tot 15:00 uur.

Het nieuwe winkelcentrum heeft een oppervlakte van ca. 4.000 m². In het centrum bevinden zich een Primera, Zeeman Textielsupers, Etos, Eyewish, De Kaasspecialist, Sier, Brainwash en Albert Heijn. Daar komt De Spil als negende nog bij. In augustus 2014 waren er zes huurders bekend. In totaal zijn er 16 winkelpanden aanwezig en daarmee blijft ongeveer de helft van de panden nog leeg. Onder het complex is een ruime openbare parkeergarage voorzien voor circa 200 auto’s met een directe ontsluiting vanaf de Dorpsstraat.

Het project is een ontwikkeling van Adriaan van Erk Ontwikkeling B.V. De gemeente was niet aanwezig bij de formele opening op donderdag. Dit omdat er ruzie is met aannemer Van Erk, die het bedrag van de gronden á 1,6 miljoen euro niet wil betalen omdat de gemeente afspraken niet na zou komen. Over het hoe en waarom is tot op heden nog niets bekend.

Onderstaande foto’s zijn:
• Foto’s van de opening op 5 december (1e map);
• Alle foto’s van Bellevue die door ons zijn gemaakt dit najaar vanaf oktober. Laatste foto’s zijn het meest recent (2e map).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Democratie

Dus de helft van de nieuwe winkelpanden staan nog leeg, zo ook van de bestaande winkelpanden. Hoeveel gemeenschapsgeld is hierin gestoken en hoe lang gaan we nog bouwen voor de leegstand? Hoeveel huurwoningen gaat Oosterpoort nog in de uitverkoop doen om de aangekochte appartementen te kunnen betalen (terwijl er grote vraag is naar betaalbare huurwoningen)? Hoeveel gemeenschapsgeld zetten we nog op het spel om een conflict met de aannemer uit te vechten? Wanneer is de maat vol?

Goed verhaal, lekker kort

Barbara

Oei,oei,….een flat kopen op nog niet betaalde grond in een halfleegstaand winkelcentrum…..gevaarlijke zaak. Slechter kan men z’n geld niet beleggen.

Ben.Helder

Tja, Sjaak, resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst!

jantje..

Ook bar triest is het om te zien hoe het Grootste Miljoenen Fiasco van Groesbeek ook nog op zo,n Ontzettend karige manier officieel is geopend. Gr

Kloeke

En druk dat het was. …….mar dan lul ik…..

wpDiscuz