Reggae: Friction in Cafe Bar De Comm

Normaal dampt het café van de rock, blues en popmuziek.

Friction_De_Comm-DGB

Maar er zijn meerdere stromingen die thuis horen op het live podium van De Comm. Reggae is ook een veelgehoorde stroming, vandaar is er meteen hoog ingezet met de Ghanese artiest Friction.

Friction staat bekend om zijn unieke mix van reggae, Afrobeats en hiphop en zijn onvergetelijke live shows. Frictions muziekcarrière begint al op 13-jarige leeftijd in Ghana. Waar andere jongens op die leeftijd alleen maar bezig zijn met alledaagse jongensdingen, had Friction grotere dromen. Hij startte de groep V.I.P. (Vision in Progress) op en in no time veroverde deze groep Ghana en Afrika en zag Friction zijn dromen werkelijkheid worden. Nu, vele jaren later, is deze groep uitgegroeid tot een van de populairste Afrikaanse acts, met vele nationale en internationale awards op hun naam.

Friction zelf bleef nog groter dromen, deed in 2006 auditie voor de Fontys Rockacademie in Tilburg, en werd als eerste Afrikaanse artiest ooit toegelaten. Vanaf dat moment zette hij zijn muziekcarrière voort in Nederland, en niet onverdienstelijk; Friction heeft al op podia als de 013 en de Melkweg gestaan, op festivals als Mundial Festival en Hilversum Alive en zijn singles worden op o.a. TMF en FunX gedraaid. Ook deed Friction in 2011 mee met X Factor, met een zeer succesvolle auditie in de Heineken Music Hall.

Onlangs was hij ook nog te bewonderen bij ‘De Wereld Draait Door’.

Info

Waar: Cafe Bar de Comm
Datum: Zondag 6 December
Tijd: Aanvang 17:00u
Entree: €5,-.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Reggae: Friction in Cafe Bar De Comm

Reageren is niet toegestaan.