Raadsleden betrokken bij omroep onthouden zich van stemming

Enkele raadsleden die ook actief zijn bij de lokale omroep zullen voortaan tijdens raadsvergaderingen niet stemmen over onderwerpen die met diezelfde omroep te maken hebben.

Omroep_Berg_en_Dal_logo1-DGB

Belangenverstrengeling

Dit hebben Rob Bekers (Groesbeekse Volkspartij/GVP) en Rob Verheijen (CDA) laten weten. De twee presentatoren van een programma op Omroep Groesbeek/Berg en Dal doen dit om iedere schijn van belangenverstrengeling weg te nemen. Daarnaast proberen raadsleden die bij de omroep werken te voorkomen dat er sprake is van het bedrijven van politiek. Dit lukt echter niet altijd.

Gemeentenaam

In 2013 ging het namelijk fout. In het programma van Bekers werd er gediscussieerd over de MUG-fusie en de gemeentenaam. Verheijen zei in een gesprek daarover het volgende: “De kans dat de stekker eruit getrokken wordt door dit geneuzel is heel groot en dan zitten wij met de gebakken peren. Dan heet Groesbeek over een jaar of vier, vijf gewoon Nijmegen”.

Voorzichtiger

De CDA-man doelde daarmee op het feit dat Ubbergen de naam “Groesbeek” niet kon verkroppen en de fusie mogelijk wilde laten afketsen. Klik hier voor het fragment. Dit zorgde voor de nodige ophef en haalde uiteindelijk ook nog de regionale krant. Bekers en Verheijen zijn sindsdien in het programma voorzichtiger als het om politiek gaat.

Raadsvragen

De discussie over de politieke neutraliteit bij de omroep is sinds kort opnieuw ontstaan na vragen van Sociaal Groesbeek-fractievoorzitter Hans Peters. Hij maakt zich niet alleen zorgen om de financiën van de nieuwe omroep, maar vroeg zich ook af of de politieke neutraliteit nog wel gewaarborgd blijft met politici die voor de omroep werken.

Als reactie hierop hebben de raadsleden die betrokken zijn bij de omroep besloten zich bij bepaalde onderwerpen te onthouden van stemming.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Zeer verstandig goed voorbeeld ook voor andere onderwerpen in de raad graag.

62.*

Zeer verstandig van deze heren .Zou ook en aanfluiting zijn als ze dit niet gedaan haden .Rob aub niet ieder keer terug komen in je programma .Met mag dit politiek gezien wel .

Janny

Vreemd dat deze heren niet begrijpen dat het niet gaat over het stemmen in de gemeenteraad over de omroep.
Het gaat er natuurlijk om dat plaatselijke politici een opinieprogramma presenteren op de publieke lokale omroep.
Je kunt toch moeilijk van GVP raadslid Rob Bekers verwachten dat hij kritische vragen stelt over het dreigende fiasco van het prestigeproject centrumplan waar hij zelf vóór heeft gestemd.
Hij loopt natuurlijk als een schoothondje achter zijn GVP wethouder Sjaak Thijssen aan.

Toontje

@Janny: Dat begrijpen ze heus wel. Maar ja, ego hè

oogkleppen

Gaan(raads) leden van voetbalclubs zich voortaan ook van stemming onthouden als er een weer in hun clubje geïnvesteerd moet worden?

Het gaat niet over integriteit, het gaat om het feit dat een aantal raadsleden en leden van politieke partijen, hun programma kunnen maken, met overheidsgelden. Vorige week Sinterklaas gehoord? Kortom er is geen neutraal politiek evenwicht bij omroep Berg en Dal.

oogkleppen

Beste JV. Het gaat wel degelijk over integriteit. Het gaat over het NIET stemmen als er zaken aangaande de omroep aan de orde komen. (eerste alinea). Dus……gaat Thijssen en co. zich nu ook van stemming onthouden als er weer een flinke subsidie naar hun clubje gaat?

wpDiscuz