Omroep Berg en Dal krijgt € 50.000,- extra van gemeente

Dankzij een gedetailleerde nadere toelichting wil de gemeente Groesbeek – Berg en Dal het door de lokale omroep gevraagde bedrag aan frictiekosten alsnog toekennen. Dat heeft het college dinsdag besloten en is door burgemeester Slinkman aan het omroepbestuur medegedeeld.

Omroep_Berg_en_Dal_logo1-DGB

De toekenning moet in januari door de gemeenteraad worden bekrachtigd.

Vóór de herindeling was er zowel in Groesbeek als in Millingen een omroep. Voormalig burgemeester Keereweer heeft de fusie van de twee omroepen sterk bepleit. Daarbij heeft hij toegezegd de kosten die met de fusie gepaard gaan –zogenaamde frictiekosten– te zullen vergoeden. Hieronder vallen bijvoorbeeld kosten om te komen tot één werkbaar systeem voor kabelkrant en radioautomatisering.

Omroep en gemeente hebben de afgelopen periode discussie gevoerd over de hoogte van de frictiekosten. Voor de gemeente was van een aantal opgevoerde posten in eerste instantie niet inzichtelijk of ze een oorzakelijk verband hadden met de fusie. Na onderbouwing door de omroep is het college nu alsnog akkoord. Voorzitter Jan Verbeet: “Ik ben erg blij dat we het samen eens zijn geworden. We kunnen nu weer vooruit kijken en met onze vrijwilligers gaan bouwen aan de nieuwe omroep.”

De gemeente draagt maximaal € 50.562,= bij, verdeeld over een aantal posten. Dat zou eerst € 27.000,- zijn. De omroep krijgt uiteindelijk alleen de werkelijk gemaakte (op basis van overlegde facturen) kosten vergoed. Ook burgemeester Slinkman is tevreden met de uitkomst: “We dragen de omroep een warm hart toe. Met deze bijdrage is de omroep nog niet uit het zware weer, maar er is wel een mooie vertrekpositie om er de komende jaren iets moois van te gaan maken.”

Het college heeft zorgen over de financiële toekomst van de omroep en heeft met de omroep afgesproken dat het bestuur op korte termijn een plan van aanpak maakt. De gemeente betaalt de omroep naast de € 50.000,- jaarlijks een bedrag per huishouden dat de aanbevolen richtlijn overschrijdt. Dat bedrag is € 34.000,-. Een verdere financiële ondersteuning door de gemeente ligt voor het college daarom niet voor de hand.

De omroep wil mede hierom breder inzetten op het verhogen van de inkomsten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 24 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Krijgen jullie eigenlijk wel een stuiver?

Mien

Nu nog de gezellige zaterdagmiddag van 12.00 tot 15.00u en de muziekexpres op zondag van 11.00 tot 13.00u gewoon door laten zenden ook in 2016.

Rinus

Vraag me toch echt af of die Berg en Dallers en uiterwaarden mensen zitten te wachten op B den B mé zien Gruusbeks gepoekel. En dat zal wel visa versa zijn. Wordt er allemaal niet beter op vrees ik.

Kan de omroep ook niet zelf zorgen voor opbrengsten, BV het organiseren van Feesten met Groesbeekse muzikanten die belangeloos optreden.
Geen dure kosten maar wel opbrengsten voor de omroep.
Meer reclame op TV en betaalde reclame op Radio.
De programma’s zijn prima laten zo.

Joep

He Ger, wat ga jij belangeloos doen?

Hoi Joep, Het kan toch zijn dat Groepjes van de carnaval of
andere artiesten een warm hart toe dragen aan de omroep.
Dat doen ze ook in de sporthal.

kiezer 2014

Onze omroep is goed en de vrijwilligers daar maken leuke programma’s.
Dat mag ook wat kosten, maak wel in een keer duidelijk hoeveel!

henk

Ze hebben zeker een verloren potje euro`s gevonden op De`n Heuvel.

B&Dje

Beste Rinus,

Wij Berg en Dalse “Groesbekers” hebben altijd al naar dat Groesbeekse geneuzel moeten luisteren. Dus voor ons kan het niet slechter worden. De luisterdichtheid is trouwens niet zo groot aan de andere kant van de heuvelen. Heel weinig herkenbaarheid voor al die “buitenlandse” Groesbekers, en dat terwijl ook onze belastingcenten daarin gestoken zijn. Jammer, jammer, jammer.

sionsheuvel

Die euro’s zullen wel naar zuid gaan,want daar zit de grootste geldzuiger.

Thee

Sionsheuvel je bent de grootste stakker die er rond loopt. Beetje jaloers zullen we maar zeggen?

Rinus

Beste B&Dje,
Je moet niet, maar mag naar dat mooie taaltje luisteren. Ik begrijp dat je er geen hout van kunt maken en dat moet je dan ook niet proberen. Gebruik dus gewoon je uit knop, of zoals wij t hier zeggen: ” Zun schoep ik”

Harmen

De euro’s gaan niet naar zuid maar misschien wel naar het bestuur van op den heuvel die er mee stoppen en mijn vraag is waar de teveel ontvangen subsidie naar toe gaat. En gaan ze er samen mee van op vakantie en zich daar rot lachen.

sionsheuvel

Als je de waarheid zegt ben je een stakker,zo bedoel je het toch stuk verdriet dat je er bent.

Toontje

Hoi B&Dje,

Waarom gebruik je nu het woordje ‘geneuzel’. Hiermee doe je precies waarom menig Groesbeker twijfelt aan Berg & Dal: je stelt je boven de Groesbekers door hun ‘taaltje’af te doen als geneuzel. Jammer, jammer, jammer…

Toontje

Het probleem zit hem volgens mij in de uitzendlicentie. Het ministerie verstrekt er maar één per gemeente en die licentie heeft Omroep Berg & Dal… Wat wel zou kunnen is een internet-radiostation beginnen. Daar heb je verder geen vergunning voor nodig.

B&Dje

Dat doen we dan ook!

B&Dje

Toontje,

Wordt er nu getwijfeld aan het dorp Berg en Dal, of de gemeentenaam Berg en Dal? Die twee moet je toch echt los van elkaar zien!

Thee

Je praat poep

john

maak jullie toch niet zo druk om niets daar zijn wel andere dingen die toch veel erger zijn

wpDiscuz