Energieconvenant Groesbeek van start

Het energieconvenant Groesbeek is een overeenkomst tussen verschillende ondernemingen en instellingen met als doel hun energieverbruik terug te dringen en daardoor de CO2-uitstoot te verminderen.

De deelnemers met het ondertekende convenant.

De deelnemers met het ondertekende convenant.

De afgelopen maanden zijn de tien deelnemers aan het convenant regelmatig bij elkaar gekomen en hebben samen de intentie uitgesproken om jaarlijks tussen de 3% en 5% CO2-uitstoot te verminderen.

Als de tien organisaties jaarlijks 3% minder elektra en gas gebruiken staat dat gelijk aan een daling van CO2-uitstoot van zo’n 50 huishoudens. Als deze vermindering van CO2-uitstoot puur door energiebesparing wordt gerealiseerd, betekent dit voor drie jaar een besparing van zo’n € 125.000,-. Ondernemers, instellingen en overige organisaties die zich nog graag willen aansluiten bij dit initiatief kunnen contact opnemen met Arjan Vernhout via [email protected].

Verkleinen CO2-voetafdruk

Wij zijn de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering ondervindt en wij zijn de laatste generatie die er iets aan kan doen. Minder CO2-uitstoot is pure noodzaak voor een gezonde en veilige leefomgeving. Het gezamenlijk werken aan het verkleinen van de CO2-voetafdruk is dan ook erg belangrijk. Door minder fossiele brandstoffen (zoals kolen, olie en gas) te gebruiken en over te schakelen naar schone en duurzame energiebronnen, nemen organisaties verantwoordelijkheid voor hun eigen CO2-uitstoot. “Investeren in duurzaamheid is geen keuze, het hoort bij standaard ethisch zakendoen”, aldus Ben Wolters van conferentiecentrum de Poort, een van de tien deelnemers aan het convenant.

De volgende organisaties hebben het energieconvenant Groesbeek ondertekend: Oosterpoort, Nikkelen Elektrotechniek, Weijerseikhout, Conferentiecentrum De Poort, Gemeente Groesbeek (Berg en Dal), Pluryn, Sint Maartenskliniek, De Overhaag, Van Kesteren, Duits Isolatie.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Energieconvenant Groesbeek van start

Reageren is niet toegestaan.