Gasterij ’t Groeske komt uit de startblokken

Nog een maand of vijf en dan opent Gasterij ’t Groeske zijn deuren in het nieuwe groene hart van Groesbeek. Tot die tijd wordt er nog veel opgebouwd, verbouwd, geplant en geleerd.

Het park Mariendaal in aanbouw. Links en rechts de nieuwe appartementen Heuvelrijk, Rozenboog en Kloostertuin. Centraal de plaats waar aan het water het terras van Gasterij ’t Groeske komt.

Het park Mariendaal in aanbouw. Links en rechts de nieuwe appartementen Heuvelrijk, Rozenboog en Kloostertuin. Centraal de plaats waar aan het water het terras van Gasterij ’t Groeske komt.

Het belooft een speciaal bedrijf te worden, te beginnen met een bijzonder team.

Als je je fiets parkeert bij de nieuwe Albert Heijn in het centrum, zie je in park Mariëndaal nog een deel van het oude nonnenklooster uit 1897 staan. Er wordt hard gewerkt om de groesbeek weer terug in het park te brengen en het gebied voor te bereiden op de tuinen van Gasterij ’t Groeske.

In januari start de verbouw van het oude kapelgebouw, zodat Gasterij ’t Groeske in juni de deuren kan openen. Groesbeek is dan een uniek restaurant met een eetwinkel rijker, een gastvrije ontmoetingsplek voor jong en oud waar altijd wat te doen of te beleven valt.

Tijdens de verbouwing gaan de activiteiten voor oudere buurtbewoners in de hal van het appartementencomplex de Kloostertuin gewoon door. Maar om in juni een vliegende start te kunnen maken, gaat de Gasterij tijdens de verbouwing al aan de slag met de vorming van een team van medewerkers in leer-werktrajecten. Het bedrijf wordt immers een sociale onderneming met aandacht voor een gezonde leefstijl en regionale producten, maar ook met inzet van mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

“Ja, en daarvoor moet je natuurlijk als eerste een goede arbeidscoach hebben.” Ger Hofmans, de aanstaande bedrijfsleider, weet precies wat voor iemand hij zoekt: “Sinds 15 jaar begeleid ik jongeren met een beperking. Eigenlijk praat ik liever niet over ‘beperking’. Het gaat erom dat iedereen zijn talenten ontplooit en op zijn of haar eigen niveau volwaardig mee draait. Die coach moet in staat zijn om zijn pupillen te laten schitteren.”

De ambities van Gasterij ’t Groeske zijn hoog: eten in de Gasterij moet een belevenis zijn, gezellig, betaalbaar, van goede kwaliteit en bij voorkeur biologische producten uit de eigen tuinen. En service! “Als nu alvast een arbeidscoach begint, kunnen we in juni een klantgericht en professioneel team presenteren van koks, gastheren en gastvrouwen om iedereen te ontvangen voor een kop koffie, een heerlijke maaltijd of een van onze eigen specialiteiten.”

Op de website van de Gasterij staan alle actuele ontwikkelingen: www.gasterijgroeske.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Groesbeker

Mooi,weer een plekje om een hapje te nemen,met veel vrijwilligers zal dit een goede concurrent van de andere eetgelegenheden worden,

Reggie

Een onderneming zonder winstoogmerk, zwaar gesubsidieerd, met vrijwilligers. Dat noem ik dus concurrentie vervalsing….. Daar zitten de horeca ondernemers echt op te wachten, te gek voor woorden.

jantje..

Lijkt hier onderhand wel een vreetcentrum i.p.v een winkelcentrum. Gr

Henk

Klinkt goed, mooi initiatief! Veel succes met alle voorbereidingen gewenst.

Robyn Hude

Ger Hofmans, de bedrijfsleider is gewoon de eigenaar van Hofmans catering uit Malden. Hij gaat de gasterij commercieel uitbaten. En het hele verhaal van de arbeidscoach is een grote wassen neus. Geen winst, weg arbeidscoach en jongeren met een beperking. Wat ontbreekt in het verhaal is de rol van het SWG.

wpDiscuz