Vragen over vuurwerkvrije zone in de gemeente

GroenLinks heeft vragen gesteld over het afsteken van vuurwerk in de gemeente Groesbeek – Berg en Dal.

Vuurwerk_2011-DG1

De partij wil van het college van burgemeester en wethouders weten hoe groot de materiële schade in de afgelopen drie jaar is geweest, ontstaan door het afsteken van vuurwerk. Voor de jaarwisseling 2013/2014 was dit € 8000,-, blijkt uit onze eigen nieuwsberichten. De jaren daarvoor zagen er alsvolgt uit:

• 2010/2011: € 4200,-
• 2011/2012: € 3200,-
• 2012/2013: € 1600,-
N.B: Van de jaarwisseling 2014/2015 zijn bij ons geen cijfers bekend.

GroenLinks vraagt aan het college of zij binnen de gemeente gebieden in kaart heeft waar veel overlast is en of daar een vuurwerkvrije zone ingesteld kan worden. Dan moeten er wel eerst criteria worden vastgesteld op basis waarvan het college dit kan doen. Omdat er jaarlijks ook meldingen binnen komen van overlast door het te vroeg afsteken van vuurwerk wil GroenLinks tot slot graag weten of daar op gehandhaafd wordt.

Uit een onderzoek van het Algemeen Dagblad blijkt overigens dat de gemeente Groesbeek – Berg en Dal voor de komende jaarwisseling nog geen vuurwerkvrije zone instelt. Er komen vooralsnog ook geen nieuwe maatregelen ten opzichte van vorig jaar.

Het afsteken van consumentenvuurwerk is vanaf vorig jaar enkel toegestaan op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur tot in de nieuwjaarsnacht 02.00 uur.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Groesbeker

gewoon nieuwe tijden vaststellen van 21.00 tot 01.00 uur..lang genoeg voor al dat geknal..het wordt ieder jaar zwaarder en heviger en niemand kijkt om naar de ouderen of huisdieren..

h kersten
wat Groesbeker zegt , VIND IK OOK . waarom !! in deze tijd is vuurwerk afsteken korter geworden ( tijd ) omdat het duurder is en de mensen zijn uitgekeken naar steeds hetzelfde ( het mag wel groter zijn ) siervuurwerk door de gemeente afgestoken op een groot terrein waar iedereen naar toe kan als ze dat willen . erbij /omheen kraampjes met van alles wat ( eten en drinken e.d. ) en controle of alle vuurwerk niet meer gevaarlijk is door brandweer of gemeente na afsteken van het vuurwerk ( rest vuurwerk ) , dan na vuurwerk , pas… Lees meer »
karin

eens, maar helaas heeft dat geen zin. nu is het ik dacht 18 uur op 31-12, maar ze knallen nu ook al

benny jocobs

kijk het hele jaar sparen wij om vuurwerk af te steken.
dit wordt door vele omwonende als mooi en prachtig beschreven.
maar het afgelopen jaar zijn daar een paar mensen geweest die het daar niet mee eens waren.
en helaas vuurwerk naar ons toe gooiden.
daarop hebben wij besloten om dit jaar niet meer in groesbeek ons vuurwerk te laten zien en naar een buurdorp te verhuizen.
helaas mensen dit jaar van ons geen mooie siervuurwerk show in groesbeek.

wpDiscuz