Draisine voorlopig gered dankzij subsidie

De draisine blijft vooralsnog in leven. Burgemeester en wethouders van Groesbeek hebben dinsdag besloten een eenmalige bijdrage van € 30.000,- toe te kennen.

Vorige maand werd al bekend dat Grenzland Draisine in de problemen zat. Sinds 2009 heeft het bedrijf zich in de rode cijfers gewerkt en is het verlies opgelopen tot € 90.000,-. Als er geen bijdrage komt van de deelnemende gemeenten, krijgt de draisine te maken met de regels van de Duitse faillissementswet en kan zij haar bedrijfsactiviteiten niet voortzetten.

Kleve en Kranenburg waren al bereid om € 30.000,- te betalen, maar in Groesbeek reageerde men terughoudender. Dit komt omdat de gemeente eerst wilde weten waarom het totaalbedrag simpelweg door drie wordt gedeeld. De gemeenten verschillen namelijk in omvang. Uitleg: “De reden hiervoor is dat de gemeenten in de BV van de draisine een gelijke verhouding hebben (over even veel aandelen beschikken)”.

Doel van de draisine is jaarlijks minimaal 20.000 bezoekers aan te trekken. Vanaf 2008 komen er ruim meer dan 20.000 bezoekers. Op het hoogtepunt in 2009 waren er 40.058 bezoekers en het minst aantal bezoekers was in 2008, te weten 26.124. Het aantal bezoekers daalt vanaf 2009 jaarlijks en het jaar 2014 heeft de draisine afgesloten met een totaal aantal bezoekers van 29.601.

Het college blijft zich echter nog wel zorgen maken: “Wij maken ons zorgen over de continuïteit van de onderneming. De bijdrage wordt toegekend onder de voorwaarde dat verbeteringen in de bedrijfsvoering worden doorgevoerd”. De draisine heeft maatregelen getroffen om de kosten te beperken en de bedrijfsvoering te verbeteren: zij leveren 1 FTE in, beperken de onderhoudskosten, gaan op maandag open zonder personeelskosten en zijn geopend vanaf de Duitse paasvakantie. Er wordt ook meer aan marketing gedaan.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerard.
Ook dit dreigt weer een bodemloze put te worden . Laten we eerlijk zijn Als je over het beton pad naar Kranenburg fietst. De route naast het spoor. Het ziet er toch allemaal haveloos uit . Het eerste gedeelte rechts een industrie terrein.Leuk ! links bewoning waarvan de meeste hun afval over de heg kieperen Op het spoor tientallen blikjes , plastic en nog meer wat men van de lorry’s kwijt moet .Op het pad schapen, paarden en hondenstront en het onkruid tussen de rails bijna een halve meter hoog.. Is men de bebouwing voorbij ,passeert men een varkens fokkerij.… Lees meer »
Geer Schoonderwoerx

Ik begrijp iets niet. Als je elk jaar meer bezoekers krijgt dan je begroot, moet je toch geen verlies draaien? Zowel, dan is er iets drastisch fout en zou ik er zomaar geen geld in pompen. Laat de Gemeenten over en weer er maar eens een onderzoek op los laten. Daar zijn ze immers zo goed in. Als de Draisine een bedrijf is zou ik de verantwoordelijke aan de tafel uitnodigen voor tekst en uitleg en niet zomaar weer geld geven.

karin

inderdaad. Conclusies van een oorzakenonderzoek en bedrijfsplan in laten dienen waaruit blijkt dat het rendabel kan met het huidig aantal toeristen.

Moeke Klaassen

Gerard heeft wel een punt. Op enkele punten na Muskens, plasjes, Manege is het vaak een grote rotzooi langs het spoor . Misschien dat ze van tijd tot tijd zelf een schoonmaakploeg op pad moeten sturen .Schoon en opgeruimd is zeker zo prettig voor de toeristen.

Peer

Ik heb heb begrepen dat telkens veel kosten gemaakt moeten wooden doordat opgeschoten jeugd het nodig vindt om na een avondje stappen bij de Linde de boel te vernielen

Groesbeker

kansloos, pak een fiets en je ziet net zoveel..gratis.
En die overdreven blije guppies wie er wel opklimmen verpesten het voor de rest want lachend van het trappen (??) flikkeren ze alle zooi van boord en knallen verder. Het ziet er niet uit onderweg, het is niet vernieuwend en dat kereltje straalt ook niks uit.

wpDiscuz