[Foto’s] Gemeente krijgt rode beuk cadeau

In verband met de naamswijziging van RGV naar Leisurelands eerder dit jaar heeft Leisurelands de gemeente Groesbeek (per 1 januari 2016 Berg en Dal) een rode beuk cadeau gedaan.

Breedeweg

De beste periode om de beuk te planten is het najaar en op 17 december jl. gebeurde dit door wethouder Sylvia Fleuren en Leisurelands-directeur Erik Droogh samen met kinderen uit de klas van juffrouw Belinda van basisschool Breedeweg. De gemeente Groesbeek/Berg en Dal is aandeelhouder van Leisurelands. De boom vertegenwoordigt het landschap en de toekomst, en staat symbool voor een lange en duurzame relatie.

Rode beuk

De rode beuk is een bijzondere boom die bijdraagt aan een mooi landschap. Leisurelands heeft de wens uitgesproken samen met de gemeente Groesbeek/Berg en Dal dit landschap te willen versterken. In het voorjaar loopt de beuk uit met lichtpaars behaard blad. De bladeren verkleuren in de herfst van geel naar bruin. Het bruine blad blijft in de winter aan de boom.

Stralen

De boom is geplant op het Kerkplein in Breedeweg-Groesbeek, waar de kinderen die met gekleurde schepjes meehielpen de boom te planten, dagelijks langs zullen komen. “Hoe mooi zou het zijn als deze kinderen in de toekomst met hun kinderen weer langs een groot gegroeide rode beuk wandelen in de wetenschap dat het Berg en Dalse landschap dan nog mooier straalt dan nu al het geval is”, aldus wethouder Sylvia Fleuren.

Gemeente Groesbeek/Berg en Dal aandeelhouder

Vanwege de opheffing van de Gemeenschappelijke Regeling op 1 januari 2010 is het Algemeen Bestuur afgetreden en zijn de aandelen van RGV Holding (tegenwoordig Leisurelands B.V.) rechtstreeks in handen gekomen van de gemeenten. De gemeente Groesbeek/Berg en Dal is één van de 36 aandeelhouders.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

het hele markt terrein hebben ze omgekapt en niemand weet waarom. Zodat we nog meer naar het beton kunnen kijken. En nu schijn boompje plaatsen.
Goed bezig

wpDiscuz