Eerste meldingen vuurwerkoverlast binnen gemeente

Vanuit de gemeente Groesbeek – Berg en Dal zijn al zo`n 40 meldingen van vuurwerkoverlast binnen gekomen. Dit blijkt uit de cijfers van de website vuurwerkoverlast.nl.

Vuurwerkpica-DGB

Elk jaar komen er vanuit onze gemeente de nodige meldingen binnen. In 2013 stond de teller aan het einde van het jaar op 180 voor de hele MUG-gemeente; Groesbeek had er 100. Van 2014 zijn de totale cijfers niet bekend, maar publiceerden wij daags voor de jaarwisseling een bericht dat er op dat moment zo`n 40 meldingen waren gedaan.

Dat aantal is nu al bereikt. De site is zaterdag pas van start gegaan met het bijhouden van overlast voor dit jaar. Vooralsnog komen de meeste meldingen uit Millingen aan de Rijn: 23. Groesbeek zelf heeft er 11, allen vanaf de Zevenheuvelenweg. Omgeving Breedeweg noteert 3 meldingen vanaf Bruuk/Ashorst. Tot slot zijn er nog 2 klachten vanuit Beek.

Steeds meer mensen storen zich aan de toenemende vuurwerkoverlast rond Oud en Nieuw. Er is de laatste jaren ook meer discussie over. De overlast wordt vooral veroorzaakt door harde knallen, te vroeg afgestoken vuurwerk en onveilige situaties op straat. GroenLinks Berg en Dal heeft al vragen gesteld over een mogelijk vuurwerkvrije zone danwel vuurwerkverbod in de gemeente Berg en Dal.

Op oudjaarsdag mag vuurwerk pas vanaf 18:00 uur afgestoken worden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De stoker

Yes het is weer knaltijd, lekker knallen met mijn maat de knalpiraat, hoe harder hoe beter! BOEM

Bang huisdieren

Jij hebt denk ik geen huisdieren die er bang voor zijn of?

Muts

Ik wil geen vuurwerkverbod, want het is gewoon een leuke traditie. Maar er zijn wel wat zaken waar ik me dood aan erger:

– Rondtrekkende groepen jongeren die overal rotjes naar toe werpen. Ook rondlopende voetgangers

– Al een aantal weken de irritante overlast van steeds maar weer die ontzettend harde knallen

Als de politie daar eens tegen zou optreden, dan had het allemaal wel nut. Maar alleen de tijd beperken, maar het niet handhaven heeft natuurlijk geen enkel nut.

charles

dat vind ik het nadeel van zo een vuurwerkmeldpunt. De melders doen dit dus blijkbaar niet meer bij de politie,

blaag

kijk wij zijn met een aantal vrienden die het hele jaar sparen om een beetje vuurwerk af te steken met oud en nieuw.
nu niet natuurlijk.
als dit ons in de gemeente wordt verboden zullen we ergens ander heen gaan.
de laatste paar jaar vind iedereen het prachtig wat we afsteken
maar overal heeft men zuurpruimen helaas.
maar tegenwoordig wordt over alles gemekkerd

Groesbeker

gezien je naam probeer je ook iets te forceren hier maar ga eerst een potje Clearacil halen voor je jeugdpuistjes, volg een paar zinnige opleidingen en kom dan terug met een volwassen reactie, oh ja en niet aankloppen bij de maatschappij als je een verrotte Cobra treft he..dan ook even stoer zijn.

henk
Respect daar gaat alles om. Als jullie met je zware knalbommen een plekje opzoeken in het bos ( rekening houdend met de dieren ) maar beter nog op een afgelegen terrein zal niemand daar problemen mee hebben. Maar helaas er worden rondjes door elke wijk gelopen en bommen bij de mensen in de tuin gegooid dat de ramen bijna springen. En wat dacht je van de huisdieren die helemaal van slag zijn weken lang en de troep die achter blijft want dat ruimen jullie niet op. En waarom blijven jullie niet gewoon voor je eigen voordeur staan zodat alleen je… Lees meer »
charles

Ik ben het met je eens Henk. Maar ik denk dat Blaag niet het soort is dat voor overlast zorgt. Misschien dat hij het een beetje verkeerd brengt.
De figuren die voor overlast zorgen steken al weken van te voren, meestal illegaal, vuurwerk af.
Dat zijn geen kinderen die sparen voor 1 avond lol, maar figuren die het hele jaar door vervelen. Is het niet bij een voetbalwedstrijd de boel vergallen, dan is het wel rond deze tijd.

Het is daarom jammer voor de goedwillende afstekers dat ze de dupe worden van deze figuren.

charles
nu weet ik niet wie er kan rekenen, maar de gemeente schijft hierboven dat het aantal van 40 meldingen van vorig jaar al is bereikt. Maar dat aantal is inclusief de 23 van Millingen aan de Rijn en die werden er vorig jaar niet bijgerekend. Dus volgens mij staat de teller voor (de oude) gemeente Groesbeek op 17. (wat er natuurlijk 17 teveel zijn) Beetje rijkrekenen om er een verbod door te krijgen? Edit redactie: De cijfers van 2013 en 2014 (en die van dit jaar) zijn gebaseerd op de hele MUG-gemeente. Vorig jaar kwamen er 18 klachten uit Millingen,… Lees meer »
blaag

tja of lezen is moeilijk of ik heb het verkeerd geschreven.
wij steken bij een van ons stel thuis na 24.00 uur siervuurwerk af.
wat overigens wel in belgie gehaald is…..
dat er nu al mensen zijn die vuurwerk afsteken is natuurlijk klo..n.
ook zij maken het kapot voor ons.
meestal zijn dit toch wel jongeren.
dus dan denk ik eigenlijk stukje opvoeding van de ouders en dit gebeurt niet…….
o ja van ons mag ook die knalzooi weg daar is toch niet om naar te kijken.
groetjes een blaag van 50+

Groesbeker

de meeste mensen kunnen mooi siervuurwerk wel waarderen, het gaat bij de overlast altijd over de illegale knallers en vooral over de tijdstippen en plaatsen waar dit wordt afgestoken. Niemand, maar dan ook echt niemand zit op 22 december al te wachten op die keiharde knallen. Houd daar eens rekening mee, wat voor jou en je vriendjes leuk is levert een hoop ergernis op voor een ander.

Waarschijnlijk een hele slechte opvoeding gehad stoker. Het is een kwestie van de ouders beboeten dan is dit soort illegaliteit snel verleden tijd

charles

dank je voor de opheldering

Toontje
wpDiscuz