[Video] Smakelijke verrassing ter ere van naamswijziging

Per 1 januari 2016 is de naam van de gemeente Groesbeek in Berg en Dal veranderd.

“Om deze naamswijziging te vieren biedt de gemeente op 11 januari om 10.00 uur alle inwoners koffie/thee met een petit fours aan. De gemeente wil u hierbij van harte uitnodigen”, schreef de gemeente in een persbericht.

De koffie/thee met gebak werd in diverse kernen geserveerd (Zie hieronder). In totaal zijn er zo`n 1000 kleine taartjes gemaakt door bakker Hans uit Groesbeek. De inwoners uit de polder keken met andere ogen naar de taartjes dan de inwoners uit Groesbeek. Dit heeft alles te maken met het beladen referendum en de uitslag daarvan. De nieuwe burgemeester, Mark Slinkman, was zelf aanwezig in Kekerdom.

De gemeente vond het voor de burgers een mooi moment om even bij te praten met hun dorpsgenoten onder het genot van een kopje koffie/thee met een petit fours. De gemeente wil zorgvuldig omgaan met voedsel en verspilling voorkomen. Per locatie was dan ook een aantal petit fours beschikbaar.

Locaties:
• De Sprong Ooij
• Kulturhus Leuth
• Kulturhus Millingen
• Kulturhus Beek
• Gemeentehuis Groesbeek
• Voorzieningenhart Op de Heuvel Groesbeek
• Kerstendal Berg en Dal
• MFA Kekerdom

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 24 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Raar dat we dit gaan vieren

Stekkenberger

Inderdaad raar ze nemen onze dorpsnaam af en nu gaan ze het ook nog vieren . Er valt niks te vieren

jantje..

Als je ziet hoe een heisa en verhitte discussie,s die Gemeentenaam teweeg heeft gebracht, en nu nog steeds voor vele niet te verkroppen is, is het zeker onbegrijpelijk en tevens ook een grote schande om dit te vieren! En hopelijk kunnen degene die wel van de ”smakelijke verassing” gebruik maken een week lang de deur niet uit wegens dat ze gigantisch aan de race zijn geraakt, stelletje bobo,s. Gr

Toontje

De petit fours liggen mij te zwaar op de maag. Maak het geld maar over naar de Voedselbank. Is die herindeling nog ergens goed voor…

Groesbeker

Voor de bewoners van de Sionsheuvel lijkt mij uitvaart centrum “Sion”wel een geschikte plaats om afscheid van de gemeente Groesbeek te nemen.

Henk

Er valt niets te vieren. Heel triest wat het oud college achter heeft gelaten. En jammer dat we zoveel landverraders in ons mooie Groesbeek hebben. En o zo dom van de mensen die niet zijn gaan stemmen. Donkere dagen voor kerst

Kiezer 2014

Inschattingsfout van het college van B&W!
Op 300 kiezers na was de helft van de inwoners wel erg fanatiek voor de naam Groesbeek.
De uitslag van het referendum lijkt breed gerespecteerd.
Welk een respect voor hun verlies kunnen de echte Groesbekers putten uit dit ‘feestje’?
Zal geen boze opzet zijn van B&W, het is wel zout in de wond strooien.

Sprookje

Dorpsnaam blijft gewoon Groesbeek,! !!! Die wordt niet afgepakt……
de Gemeentenaam is veranderd.

Henk S

Ik was er zwaar op tegen , die naamsverandering en vind het nu nog niet zo leuk , en hoe het ook is of komt we zullen er met z’n allen samen er het beste van moeten maken , tenslotte gaat de wereld er niet van onder , er is over gestemd en nu moeten we zo sportief zijn om het te accepteren , ik zalin ieder geval een bakje koffie met gebak ervoor nemen .

Wielly

Groesbeek is Groesbeek en zal ALTIJD Groesbeek blijven dus geen naamsverandering dus een feest ????????

muzikant

“Groesbeek, een dorp vol muziek”, maar wat een treurmuziek toch allemaal. En dat alallemaal om een gemeentenaam. Nou muzikale dorpsgenoten, schakel nou eens over van die mineur- naar een majeur stemming. 😉

Karel

Stop maar in je ……….!!!!!!!!

guus v balkom

ik haop da ze dur ien stikke

Kloeke

Hoezo een plaat voor hun kop………

Hoezo smakelijk ik heb er nog steeds een vieze smaak stuur het maar naar die 2 laatste burgemeesters

Rinus

Wat een ge-Bak-je. Hopeloos die gaste op dé gemintehuus.

Die 300 die toen niet zijn gaan stemmen in groesbeek zullen morgen wel de eerste zijn voor de koffie met gebak die van mij mogen ze ook opvreten

Muts

En toch blijft het weer ontzettend irritant dat dit weer op een moment moet plaatsvinden dat de meeste mensen (gelukkig) gewoon moeten werken.

We mogen dus wel al die belastingen betalen, maar een keer een borrel komen drinken is er alweer niet bij.

Dank je wel Gemeente, weer goed nagedacht.

john

we blijven altijd zeggen groesbeek boven.groesbeek is en blijft groesbeek voor ons daar komt geen berg en dal tussen zouden ze wel willen he?

Robyn Hude.

Misschien een idee geweest de petit fours eens op de Meent of Mariëndaal aan te bieden. Of in andere wooncomplexen waar bewoners van de “nieuwe” Gemeente wonen die niet al te best te been zijn. Maar ja dan hadden ze moeten nadenken en dat is niet het sterkste punt van onze politieke elite.

wpDiscuz