Verzoek gemeente over meedenken opvang vluchtelingen leeft

Het verzoek van de gemeente Groesbeek aan inwoners om mee te denken over het opvangen van vluchtelingen levert al meteen veel respons op. Een kleine 100 inwoners hebben de gemeente in de afgelopen dagen via www.groesbeek.nl laten weten wat ze vinden van het opvangen van asielzoekers. Het is tot half januari mogelijk om een reactie te geven. Daarna maakt de gemeente de balans op en koppelt dit terug naar de samenleving.

Dat Groesbeek op enig moment een verzoek tot opvang van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) zal ontvangen, acht het gemeentebestuur waarschijnlijk. Voor een goede opvang is lokaal draagvlak van groot belang. Vluchtelingen moeten zich welkom weten en lokale vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij een goede ‘landing’ in de plaatselijke gemeenschap. College en raad nemen daarom pas een standpunt in over aard en omvang van eventuele opvang, nadat de gevoelens van de inwoners zijn gepeild.

Burgemeester Mark Slinkman van Groesbeek: “Het is duidelijk dat het onderwerp leeft. Zowel voor- als tegenstanders laten van zich horen. Ik neem elke reactie serieus en wil alle inwoners oproepen om óók hun stem te laten horen.”

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Splinter

Mijn stem is nee.
De Groente

Gerrit

Ik stem op JA, Met Ja bedoel ik allemaal terug sturen waar ze vanaf komen.
De gemeentebelastingen gaan omhoog voor iets waarvoor ik niet wil betalen.
Nee, op zulke ontevreden opvreters zit ik niet te wachten…

kiezer 2014
Ik hoop dat veel meer inwoners dat formulier gaan invullen. 100 is te weinig. Wat ik gemist heb zijn cijfers over mogelijke aantallen. Dat is naar mijn mening een van de bronnen van onrust. Dan ben ik dus maar zelf op zoek gegaan naar een inschatting van ‘waar hebben wij het eigenlijk over?’. Rekensom; Nederland kent bijna 17.000.000 miljoen inwoners en Groesbeek ongeveer 30.000 duizend. Volgens de site van het COA zijn er dit jaar 60.000 duizend vluchtelingen die in Nederland asiel aanvragen. In de asielprocedure zullen mensen afvallen daar zij geen goede reden hebben en door gezinshereniging zullen er… Lees meer »
BEST OFF THE REST

Niet doen mensen,komen alleen maar problemen van.

Kiezer 2014,allemaal fabels van je.
kom niet met die onzin,je maakt jezelf alleen maar belachelijk.
zit geen man op te wachten.

zie de problemen dagelijks in de media,dat zijn de feiten

Kiezer 2014

@; best off the rest: jouw reactie is; na-papagaaien van vooroordelen maar vooral geen inhoudelijke reactie!
Even naar het verleden, voor een meer concrete ervaring. Wat zijn jou persoonlijke ervaringen met die 50.000 vluchtelingen uit het vm. Joegoslavië die sinds 1995 naar Nederland zijn gevlucht? Overlast in je straat? Minaretten bij je achtertuin? Persoonlijke problemen voor jou of je kinderen op school? Bij het werken? Bij het voetballen, carnaval vieren of uitkering? Vinden van een huis, het stappen, boodschappen doen? Ik heb die persoonlijke ervaringen niet, volgens de site van Geert Wilders overigens wel.
Zalig kerstfeest!

Henk

Ien ut terrup zien genoeg neje en alda winkelpanden te gebrukke. In de magrietstroat stet ok nog en pandje leeg.

Bert

Hebben ze deze formule ook toe gepast in Oranje, Culemborg, Waalwijk enz ?

De kerstman
Door Joost Niemöller Volgens de officiële cijfers van het UNHCR waren er in 2014 900.000 asielzoekers in de ‘geïndustrialiseerde wereld’. Een enorme stijging. Het wordt steeds duidelijker dat de asielregeling zoals die vast is gelegd in internationale verdragen het Westen opzadelt met een niet te dragen probleem. De VVD liet er vorige week al een luchtballon over op, maar uit een Kamermeerderheid –iedereen behalve de PVV- bleek dat het probleem onbespreekbaar is. Alles wordt op het bureaucratische bordje van de EU geschoven, ook door de VVD trouwens, en is daarom definitief onoplosbaar. Wat krijgen we dus. Meer en meer en… Lees meer »
BEST OFF THE REST

Kiezer 2014,ik hoef niet met nieuwe inhoudelijke feiten te komen.
Die zien we al dagelijks in de media.
Alleen maar problemen met deze mensen.

Zeg er wel bij dat we de echte oorlogsvluchtelingen kunnen helpen.
Dus niet de geluszoekers.

Maar dan wel in hun eigen vertrouwde regio.

Alle een fijne kerst gewenst,ook natuurlijk de echte oorlogsvluchtelingen.

Ik vind dat wij die mensen moeten helpen die het echt nodig hebben, en niet die personen die hier komen om van ons beter te worden. Als je die aantallen mensen telt die naar Europa komen, dit kunnen de werkende mensen hier toch niet meer opbrengen. Veel mensen vinden dat ze allemaal maar hier moeten komen, maar vele die personen dragen niet bij aan de economie van ons land, het zijn alleen maar de rijken die daar rijker van worden. Denk aan de bedrijven [de tenten, de horeca en de mensen die daar hun baan aan hebben], en dat moet… Lees meer »
Rinus

Ik ben het helemaal met je eens Ger. Opvang voor de echte Oorlogs slachtoffers maar daarna weer meteen terug naar land van herkomst als daar de vrede is teruggekeerd. Ik snap dus ook niks van Statushouders beleid.

Fredje1
Nu is het al een feit dat de huidige “vluchtelingen” ons nu al meer dan 1 Miljard kosten. En dat zijn nog maar noodvoorzieningen. Nu krijgen de gemeentes nog geld v/d overheid om ze op te vangen straks als ze in de huizen zitten waar onze jongeren niet voor in aanmerking komen gaat het uit de buidel v/d gemeente waar ze wonen. Uit statistieken blijkt dat ze de eerste 15 jaar niet zijn geïntegreerd en/of zelf werk hebben en zelf voorziend zijn , dit gaat dit ‘n zeer kostbare zaak worden voor elke gemeente. Ik bedoel waarom moeten ze hier… Lees meer »
wpDiscuz