Textielcontainers Leger des Heils vervangen

Begin dit jaar zijn de gemeente Groesbeek – Berg en Dal en Dar gestart met het doelmatiger en efficiĆ«nter inzamelen van textiel.

Nieuwe textielcontainers van de DAR. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Nieuwe textielcontainers van de DAR. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dit betekent onder andere dat de liefdadigheidsinstellingen zelf geen textiel meer inzamelen, maar dat Dar dat nu doet. Hier werden door Mechteld ten Doesschate (VVD) nog vragen over gesteld.

Momenteel staan er textielcontainers van Reshare (Leger des Heils) in de gemeente. Deze containers worden in december nog omgeruild voor nieuwe containers van Dar.

Wat gebeurt er met het ingezamelde textiel?

Nadat uw textiel door Dar is ingezameld komt het tot eind 2015 bij een sorteercentrum van Reshare terecht. Dar is in onderhandeling met een nieuwe afnemer voor het nieuwe jaar. De gemeente ontvangt een vergoeding voor het textiel en verrekent dit met de afvalstoffenheffing die inwoners betalen.

Wat mag u bij het textiel aanbieden?

Als u textiel scheidt wordt het zoveel mogelijk hergebruikt (bijvoorbeeld kleding), maar het kan ook dienen als grondstof voor nieuwe producten. U kunt kleding, schoenen, knuffels, huishoud- en woontextiel inleveren, ook als het versleten of kapot is. Belangrijk is dat u geen vervuild textiel aanlevert. Dit kan niet hergebruikt worden en het vervuilt het overige kwalitatief goede textiel. Op de nieuwe containers vindt u een sticker met daarop informatie over wat u wel en niet mag aanbieden bij het textiel. Uiteraard kunt u oud textiel ook afgeven bij een kringloopwinkel.

Meer informatie of vragen?

Voor meer informatie over afval(inzameling) kijkt u op uw (digitale)afvalwijzer via www.dar.nl/afvalwijzer. Ook kunt u de Dar app downloaden. U krijgt een melding wanneer u welk afval buiten kunt zetten. Voor vragen neemt u contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 004-3716000 of via [email protected].Tags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Textielcontainers Leger des Heils vervangen

Reageren is niet toegestaan.