Kerst 2015 warmste ooit gemeten

De temperatuurrecords voor Kerst zijn dit jaar verbroken. Sinds het begin van de metingen in 1901 is het in Nederland tijdens de Kerstdagen nog nooit zo warm geweest als dit jaar.

zon_zee_strand_hitte_warm

Het oude record voor Eerste Kerstdag uit 1997 stond op 12,8 graden. Vrijdagmiddag was het nog niet zo warm, maar de temperatuur liep gedurende de dag op en vrijdagavond werd het bijna 14 graden (13,9). Zodoende was er voor Eerste Kerstdag een nieuw record.

Het record voor Tweede Kerstdag (12,1 uit 1974) is opvallend genoeg in de nacht van vrijdag op zaterdag al gesneuveld, omdat de temperatuur niet meer daalde. Het werd vannacht niet veel kouder dan 14 graden en dat is warmer dan in een gemiddelde zomernacht (12,8). Tijdens Kerst is het in Nederland doorgaans 5 graden overdag en ‘s nachts 1 graad.

Het blijft de komende dagen nog warm voor de tijd van het jaar. Tijdens de laatste dagen van 2015 kan het nog zo`n 10 á 15 graden worden. In enkele weerkaarten voor de lange termijn (tot en met eerste week januari) zijn winterse temperaturen en winterse neerslag te zien. Deze verwachtingen zijn echter nog té onzeker, omdat er voor diezelfde periode door andere weermodellen ook temperaturen van +8 worden verwacht.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl e.aTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Kerst 2015 warmste ooit gemeten

Reageren is niet toegestaan.