Informatieavond Giroesbeek 2016

Komend jaar gaat de Giro d’Italia Groesbeek aandoen.

Giroesbeek_logo_2016-DGB

Een prachtig sportief evenement dat veel bezoekers op de been zal brengen in Groesbeek en omstreken. Daarom wil men hier graag een sportief evenement aan verbinden: Giroesbeek 2016.

Wat is het plan? “We willen een groep enthousiaste fietsers bij elkaar krijgen die op 28 april gaan starten op de Corso Bolzano in Turijn. Daar is dit jaar de finish van de laatste etappe van de Giro d’Italia. Dan willen we in tien dagen naar Groesbeek fietsen om op 7 mei, de dag van de doorkomst, rond 14.00 uur te finishen op de Pannenstraat”, legt Wim Houben namens de organisatie uit.

Wat is het doel van deze tocht? Op de eerste plaats is dit het leveren van een sportieve prestatie. Verder wil de organisatie door middel van sponsoring maatschappelijke doelen in Groesbeek/Berg en Dal ondersteunen. “We denken dan aan initiatieven en projecten die het vaak zonder subsidies moeten doen en door vrijwilligers gerund worden. Geen grote maar kleinschalige projecten.” Het derde doel is promotie van de streek Groesbeek/Berg en Dal. Door het organiseren van Giroesbeek moet deze streek met vele fiets- en verblijfsmogelijkheden onder de aandacht gebracht worden.

Het plan is dus om 28 april te starten, tien dagen fietsen van Turijn naar Groesbeek. Een busje voor de bagage en ondersteuning onderweg en dan samen op 7 mei om 14.00 uur finishen in Groesbeek.

Aanmelden en informatieavond

Op 28 december om 20:00 uur is er een informatiebijeenkomst over deze tocht. Belangstellenden zijn van harte welkom op De Merelle 26, 6561DT Groesbeek. Voor de aanmelding voor de infoavond en informatie over dit initiatief zie de facebookpagina: Giroesbeek 2016.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerard.

Jullie gaan je gang maar.

wpDiscuz