“Duizenden klachten vuurwerkoverlast nep”

Duizenden klachten op het Meldpunt Vuurwerkoverlast blijken nep. Dit melden diverse media de laatste week. Veel van die nepklachten zijn inmiddels verwijderd.

Vuurwerkpica-DGB

Zo kwam 1Limburg er achter dat een groot gedeelte (97%) van de meldingen uit het Limburgse Horst nep was. Het meldpunt blijkt onbetrouwbaar, zo bleek ook uit een ander verhaal uit Assen.

Vanuit de gemeente Groesbeek – Berg en Dal zijn er 145 klachten binnen gekomen. Vorige week stond de teller nog op 40. Ook hier zit een “maar” aan. Hoe betrouwbaar deze cijfers zijn is namelijk niet bekend. Wel is duidelijk dat er slechts vanaf 9 unieke locaties in de gemeente (Ooij 2x, Persingen, Millingen aan de Rijn, Groesbeek, Breedeweg, Berg en Dal 2x en Beek) meldingen binnen komen.

Vanuit Persingen zijn er vanaf 1 locatie 38 meldingen gedaan. In Groesbeek staat de teller weliswaar op 52, maar deze komen voornamelijk vanaf 2 locaties: de Zevenheuvelenweg (25x op hetzelfde adres) en Bruuk (27x hetzelfde adres). Vanuit Beek en Millingen aan de Rijn zijn er ook tientallen meldingen gedaan, allen slechts vanaf 2 adressen in totaal. Klik hier voor de kaart.

Het GroenLinks-initiatief ligt daarmee onder vuur. Alle meldingen, bijna 40.000 tot op heden, worden verwerkt in een rapport dat begin 2016 aan de Tweede Kamer en 30 burgemeesters zal worden aangeboden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl e.aTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Sanne

Kortom er wordt niks serieus met de meldingen gedaan!

Niek

Vraag me dan wel af wie die mensen zijn op de Zevenheuvelenweg en bruuk?
Boos dat hun jeugd voorbij is?

Goffer

Fraude?????

wpDiscuz