[Foto’s] Komborden binnen de gemeente vervangen

De komborden binnen de nieuwe gemeente Berg en Dal worden de komende week vervangen. De borden zijn na de jaarwisseling aangepast, uit angst voor vandalisme tijdens de jaarwisseling.


Dit zijn ze dan… Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Borden ontvreemd

Het vervangen van de borden gebeurde vanaf woensdag 20 januari. Daags voor deze werkzaamheden zijn er in Groesbeek, bij onder andere de Wylerbaan en Nijmeegsebaan, al enkele “oude” borden verdwenen. De eerste borden die zijn vervangen, waren die nabij De Wolfsberg in Groesbeek.

“Mooi blauw”

Het plaatsen van de 116 borden over de gehele gemeente zal zo`n twee weken in beslag nemen, weet een medewerker van Pol uit Heteren. Hij gaf tevens aan dat er doorgaans qua pers een stuk minder belangstelling voor dit soort werkzaamheden is. Een van de weinige inwoners die voorbij kwam lopen werd gevraagd wat ze er van vond. “Mooi blauw”, was het enige antwoord. Totale kosten bedragen overigens rond de € 70.000,- voor productie, levering én plaatsing, laat de gemeente desgevraagd weten.

Stickers

Begin januari 2015 werden de borden ook al aangepast. Dit komt omdat de fusiegemeente in haar eerste jaar nog Groesbeek heette. Om die reden werden er stickers over de bestaande borden in voormalig Millingen aan de Rijn en Ubbergen geplakt. Dat was goedkoper dan de borden helemaal te vervangen.

Liever geen gemeentenaam op de borden

De nieuwe borden hebben het onderschrift met de gemeentenaam die per 1 januari 2016 is ingegaan: Berg en Dal. Een initiatiefvoorstel van Sociaal Groesbeek probeerde dit nog te voorkomen, maar haalde geen meerderheid in de raad. De politieke partij wilde het gemeentewapen in plaats van de naam, onder andere om vandalisme te voorkomen. Een andere politieke partij, VOLG, gaf eind 2014 aan helemaal geen gemeentenaam op de borden te willen hebben. Dit is immers niet verplicht. Ook toen was er geen steun vanuit de raad.

De Horst en Breedeweg

Op de borden in de kerkdorpen De Horst en Breedeweg komt overigens een andere plaatsnaam te staan. Deze dorpjes krijgen de naam “Groesbeek” voor hun eigen naam, omdat de inwoners zich daarmee verbonden voelen: Groesbeek-De Horst en Groesbeek-Breedeweg wordt dat dus. En daaronder “gem. Berg en Dal

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 58 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Robert schmitjes

Ik ben hier dus helemaal niet blij mee. Ik ben benieuwd hoelang de borden heel blijven.

Fiem

Sleutel 14

Robert schmitjes

Met dank aan de lamzakken die niet zijn wezen stemmen

De Kuier.

Als de borden worden gejat….komen die met het weekend van 6-7 febr. wel weer boven water . Goed opletten dan.!!!!!

gekske

Berg is zeker voor asiel en Dal voor de groesbeker

kiezer 2014
Nog even door mijmeren tot na de carnaval dat het helaas geen Groesbeek is geworden kan ik wel begrijpen. Daarna mag het wel eens over zijn. Bij het referendum misten wij 300 stemmen en die waren ruimschoots voorhanden in Groesbeek bij de mensen die niet zijn wezen stemmen. Jammer voor ‘ons’ uit Groesbeek, zuur zelf! Net als de ”timing” van dit bericht laat ik mij niet meesleuren door de voorspelbare goedkope reacties vanuit de dorpspolitiek. Neem als raadslid of vanuit het college dan liever duidelijk stelling over vluchtelingen vragen, die leven meer lijkt mij. Laat eens iets van leiderschap, eerlijkheid… Lees meer »
Toontje

Welke partijen waren ook al weer tegen het voorstel van SG, Hans? En wie waren er tegen het VOLG-voorstel?

Sintel

Komde gee dor ok me ien dun optoch.

Hans Peters
Voor iets van een referendum waren drie partijen, waaronder een landelijke uit Millingen. Tegen herindeling waren VOLG en Sociaal Groesbeek. Het voorstel van ons om het wapen op de komborden te plaatsen, daar was alleen Sociaal Groesbeek voor. Helaas was ik zelf toen ziek, net als dat ik al een heel tijdje ziek ben. Voor mij was het wel heel erg wennen, een nieuwe raad, 0,4 stem tekort komen voor een derde zetel, verloren met de gemeente naam en dan ook nog eens worden afgeschilderd als zijnde onbetrouwbaar, omdat je weg zou stappen tijdens de stemming. Dan nog eens gedoe… Lees meer »
ECHTE GROESBEKER

kiezer 2014.
wat een dom gelul van jou .
weet je wel dat er ook mensen van buiten Groesbeek hier wonen zij stemden
( de meesten ) tegen Groesbeek .
Makkelijk toch en natuurlijk normaal zij kennen geen Groesbeeks .
daar zit de fout ,
als alleen de Groesbeekse mensen mochten stemmen en natuurlijk de berg en dalers , enz ( DUS ALLEN DE MENSEN DIE VANAF HUN GEBOORTE ER WONEN ) dan was het zeker anders geworden

dus wat jij zegt is DOM GELUL.

Ok enne Gruusbekse

De nieuwe gemeente naam is democratisch gekozen. Dus heeft iedereen het maar te accepteren. Klaar …… over en uit

Handy

Wat een gez..k van die zg. echte Groesbeker over alleen de echte vanaf geboorte er wonen.. ben je zelf wel wezen stemmen? en zo ja wel het goede hokje gekleurd… ik vind niet dat je mag spreken voor andere die van buiten af wel het juiste hokje hebben gekleurd VOOR Groesbeek en tegen BenD!!!

kiezer 2014

@ ECHTE GROESBEKER,
met een opkomst bij de verkiezingen van; 63,4% (De Boan), 63,91% (Den Heuvel) en BIGA sportzaal met 65, 52% zijn alleen al 1000 stemmen niet uitgebracht.
Na aftrek van alle, vluchtelingen, opnames in buitenlandse ziekenhuizen, ontvoeringen, vermisten en mensen met een plotseling opkomende psychosociale stoornis kom ik op 999 stemmen.
Ben jij die ene?

Het is helaas niet anders maar ik kan alleen maar zeggen dat we nogeens terug moeten denken aan de avond dat hierover gestemd werd. Groesbeek lag een half uur voor einde telling nog ruim op voorsprong wat een half uur later ineens in het voordeel uitviel van B&D. Dat op zich was natuurlijk al heel vreemd omdat er, als ik het me goed herinner, nog maar 3 bureaus moesten binnenkomen waarvan 1 uit Groesbeek zelf en de andere 2 van buiten Groesbeek. We zullen het nooit weten maar ik heb altijd getwijfeld aan de uitslag, zeker na het toneelstukje op… Lees meer »
Goffer

Slopen die bordjes……..

Toontje

Ik kom vaak richting Ede en de mensen in Lunteren zijn net zo tegen een samenvoeging van hun plaatsje met Ede als velen hier tegen een samenvoeging van Groesbeek met Millingen en (vooral) Beek/Ubbergen zijn. Dan krijg je dit en dat is in Lunteren al jaaaaaaaaaarenlang aan de hand:
https://www.flickr.com/photos/[email protected]/539192191

De knalpiraat

Goedemorgen Groesbekers,

Leuk initiatief om de borden nu pas te vervangen.
Daar hadden wij al rekening mee gehouden, we hebben nog genoeg knallers achter de hand voor een flinke portie knal terreur.
Aangezien deze beslissing door onze keel is gedrukt met een ongeldige stemronde waar veel twijfels bij zijn.

Wij wachten erop tot de borden geplaatst zijn en zullen hard toeslaan.

Grtz De knalpiraat

Soldaat

@ goffer; zelf te lui?
Lamzak!

Groesbeker

pff, zeg dan niks

De knalpiraat

reageer dan niet

wpDiscuz