Filmvoorstelling Jan Driessen: India en Nepal

Na het succes van het afgelopen jaar worden er in het voorjaar van 2016 weer films vertoond. Zondag 17 januari gaat het film programma van start met een film over India en Nepal.

Benares, India.

Benares, India.

De film begint in de hoofdstad Delhi met een bezoek aan de vermaarde Shamid Moskee. Vervolgens zien we de stad Varanasi, voorheen Benares geheten, waar bedevaartgangers zich wassen en reinigen in de heilige rivier de Ganges. Daarna gaan we naar het praalgraf, de Taj Mahal, van koningin Mumtaz Mahal.

In het Noorden van India ligt de deelstaat Rajastan, het land van de koningen, de Maharadjas. Hier bezoeken we hun prachtige paleizen en forten. Na de Pauze vliegen we in de film over de Himalaya en komen we in Katmandu, de hoofdstad van Nepal. Hier zien we het, nog onbeschadigde centrum van vóór de aardbeving. Na een tocht door de bergen en de vruchtbare Pokara vallei komen we bij het Peka-meer en bezoeken we de Fishtail Lodge. Daar is op een klein eilandje een mooie tuin met een vermaard restaurant.

De films worden zondag 17 januari 2016 om 11.00 uur vertoond in het Cultureel Centrum de Mallemolen te Groesbeek. De entree prijs is € 2,- incl. een gratis kopje koffie. Meer informatie: www.mallemolengroesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Filmvoorstelling Jan Driessen: India en Nepal

Reageren is niet toegestaan.