Groesbeeks transportbedrijf voldoet weer aan geluidsnorm

Een transportbedrijf aan de Bruuk in Breedeweg-Groesbeek heeft in het verleden het geluidsniveau overschreden, maar hiervan is inmiddels geen sprake meer. Dit blijkt uit recente metingen.

Op het perceel in het dorp is een klein transportbedrijf aanwezig. Dit is weliswaar in strijd met het bestemmingsplan, maar tot en met 2017 wordt de aanwezigheid van het bedrijf op die locatie onder voorwaarden gedoogd middels een gedoogbesluit. Daarna moet men een andere plek zoeken, want de locatie is niet geschikt als permanente bedrijfslocatie.

Er is door omwonenden geklaagd over geluidsoverlast in de avonduren. Het gedoogbesluit zou daarmee eigenlijk moeten worden ingetrokken, maar de gemeente ging eerst met het bedrijf in gesprek. Door de aanschaf van een geluidarme(re) oplegger is er geen sprake meer van overlast. “De nieuwe oplegger met koelinstallatie produceert minder geluid. Aan de normen wordt ruimschoots voldaan. Dit betekent dat het gedoogbesluit in stand kan blijven”, aldus het college van burgemeester en wethouders.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groesbeeks transportbedrijf voldoet weer aan geluidsnorm

Reageren is niet toegestaan.