Museum: Rondleidingen voor blinden en slechtzienden

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 Groesbeek biedt ook in 2016 themarondleidingen aan voor mensen met een visuele beperking.

Handen houden blikken uit archief Bevrijdingsmuseum vast.

Handen houden blikken uit archief Bevrijdingsmuseum vast.

Het motto van de dag is: kijken mag met je handen. In deze speciale rondleidingen halen we voorwerpen uit het depot en is er voor alle zintuigen iets te beleven: voel het gewicht van een granaat, hoor het geluid van Radio Oranje, ruik surrogaatkoffie, proef bevrijdingsbrood naar origineel recept. Ervaren gidsen vertellen het verhaal van de bevrijding van Nederland aan de hand van vele originele objecten die alle, van de kleinste sigaret tot het grootste kanon, onder handen kunnen worden genomen.

De rondleidingen in 2016 zijn op:
• Zondag 10 januari 13.00-14.30 uur thema ‘Hongerwinter’
• Zaterdag 11 juni 13.00-14.30 uur thema ‘Neem de oorlog onder handen’
• Donderdag 8 september 16.30-18.00 uur thema ‘Neem de oorlog onder handen’

Wie met het openbaar vervoer komt wordt bij de bushalte De Oude Molen opgehaald en na de rondleiding weer teruggebracht naar de bushalte. De gids haalt bezoekers bij bushalte op om 12.42 uur of 16.09 uur (afhankelijk van datum en tijd), aansluitend op het arriveren van bus 5 vanaf station Nijmegen.

Reserveren is noodzakelijk, hulphonden zijn toegestaan.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Museum: Rondleidingen voor blinden en slechtzienden

Reageren is niet toegestaan.