[Video] Groesbekers weg uit Costa Rica na poging moord

De Groesbekers Henk en Carolien Peters, die onlangs nog in het TV-programma “Ik Vertrek” te zien waren, vertrekken uit Costa Rica.

Henk Peters laat woensdag weten dat het paar dinsdag is overvallen door drie personen en heeft inmiddels beelden online gezet in de hoop meer duidelijkheid te krijgen over de daders. “Ze wilden Carolien vermoorden en hebben haar met messteken gestoken, een flinke klap in het gezicht gegeven en haar met een prop in de mond proberen te wurgen”, aldus Peters. Met Carolien gaat het volgens haar man redelijk goed.

Daarmee is het Heliconia Island-avontuur voor de Groesbekers wel ten einde. “Waarschijnlijk betekent het dat we hier financieel een enorme klap mee krijgen. Maar onze leven is ons lief en besluiten dan ook te vertrekken”. Peters geeft aan direct voorbereidingen te treffen om weg te komen.

Henk_en_Carolien_Costa_Rica-DGB

Alweer acht jaar geleden vertrokken de twee met hun twee honden uit Groesbeek om een avontuur te beginnen in Costa Rica. Henk en Carolien lieten eerder al doorschemeren dat een terugkeer naar Europa tot de mogelijkheden behoorde vanwege de natuurproblemen in het land. “De natuur kan meedogenloos zijn. Gemiddeld één keer per jaar staat ons grondstuk onder water door een overstroming”, zei Peters daar over. Het hotel staat al enige tijd te koop.

Het bericht van Peters kwam na het nieuws over de dubbele moord in Costa Rica. Daar is vlak na Kerst een Nederlands echtpaar, dat er net als Henk en Carolien acht jaar woonde, vermoord. De lichamen zijn later gevonden en waren al in vergevorderde staat van ontbinding.

Costa Rica telt 4,8 miljoen inwoners en is doorgaans een rustig land, maar daar is de laatste tijd verandering in gekomen. In december 2015 stond de teller voor wat betreft moorden al op 530 voor dat jaar.

Henk en Carolien stappen in juni in het vliegtuig naar Nederland.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Heel veel sterkte Hans en Carolien! Ontzettend treurig dat jullie droom op deze manier wordt beeindigd. Gelukkig gaat het met Carolien naar omstandigheden redelijk goed.

Linda

Het is henk peters in plaats van hans

Linda

heel veel sterkte ome henk en tante carolien
groetjes linda peters

De Kuier.

Dit is echt een reden om te vertrekken. Alleen wel verschrikkelijk dan om deze reden. Heeeel veeeel sterkte toegewenst.

Anniek de Jong

Heel veel sterkte!

ellie en harrie.

Heel veel sterkte carolien en henk.

fam wouters

heel veel sterkte fam peters

Ton van der Wielen

GVD

Miep

Een actie met de carnaval moet dan toch ook wel te regelen zijn.
Armbandjes of zo

Ellen Jetten

Heel veel sterkte Henk en Carolien.
Knuf van onze honden

Robert Schmitjes

Ik schrik echt van dit filmpje zeg maar gerust horor film. Ik hoop dat het weer goed gaat met Carolien. Veel sterkte hopelijk tot snel in Groesbeek.

Costa Rica staat bekend als het veiligste land van Midden-Amerika, dus dat dit gebeurd is, was niet bepaald voor de hand liggend. Verder natuurlijk verschrikkelijk voor deze mensen en ook voor het andere Nederlandse stel, hopelijk komen ze er goed bovenop.

wilco

Het zijn mensen die het lef hadden om in een vreemd land iets nieuws te beginnen. Dat hen dit overkomt is vreselijk. Hopelijk slaan ze zich er goed doorheen en levert het geen trauma’s op voor een nieuwe start in, in welk land dan ook. Ik las dat iemand een croudfundingactie gaat starten om hen te helpen. Goed idee, ik doe mee.

BEST OF THE REST

Heel veel sterkte Henk en Carolien.
Maar weet zeker dat het goed komt met jullie.
Kom maar weer snel naar Gruusbek.

DEGENE WIE HIER NEGATIEVE DUIMPJES GEVEN,MOETEN ZICH ECHT KAPOT SCHAMEN.
BAH WA EN SMERIG VOLK IS DA.
HOOP DAT JULLIE HET ZELFDE OVERKOMT.

Henk en Carolien
Beste fam, natuurlijk was het onze eigen keus en hebben wij er om gevraagd of die 3 Carolien even willen vermoorden dit hebben wij ook gevraagd aan de dader die toen mijn vader 52 jaar geleden vermoord heeft. Costa Rica is en blijft een veilig land. Ik denk dat er in nederland meer mensen door geweld en beroving omgebracht worden dan hier in CR. WIj vinden het hartverwarmend dat mensen zulke actie willen ondernemen, dat dit voor ons niet nodig is hebben we al aangegeven en er zijn andere doelen, mensen belangrijker die het harder nodig hebben. Wij weten als… Lees meer »
Marion

Joh sterkte, jammer dat jullie avontuur zo moet eindigen. Maar welkom weer terug!

BEST OF THE REST

Mooi dat het naar alle omstandigheden beter met jullie gaat.
Schaam me echt kapot voor sommige reacties hier.
Maar alles komt goed….

Hans Peters
Beste redactie, ik vind het ronduit beledigend hoe sommige mensen op twee forums, met dezelfde strekking reageren. Een vrijheid van meningsuiting kan, maar op zulke misselijk makende manieren, dat onze Henk en Carolien in al hun ellende hierop moeten reageren. Maar ook ik dit moet aanhalen, zegt wel iets. Ja wij hebben een familie geschiedenis en dat dit gebeurd is, doet mij op zoveel kilometer ver weg, ontzettend veel pijn. Machteloos voel ik me, maar dat jullie die misselijk makende opmerkingen toestaan vind ik ongepast. Het gaat hier over twee mensen die hachelijk avontuur hebben mee gemaakt, die dit nog… Lees meer »
wpDiscuz