[Update] Geen crowdfundingsactie voor Henk en Carolien

Het bericht over Henk en Carolien Peters is in Groesbeek hard aangekomen.

Henk_Carolien-DGB

Inwoners van het dorp willen nu een soort crowdfundingsactie starten voor het paar dat dinsdag in Costa Rica werd overvallen. Henk en Carolien hebben laten weten na deze gebeurtenis snel terug te willen naar “hun eigen” Groesbeek. Dit na een verblijf van acht jaar in Costa Rica.

Dat verblijf was in eerste instantie een droom die uit kwam, met de start van een eigen bed&breakfast, maar dat spatte dinsdag allemaal uiteen. Drie mannen, die te gast waren in het hotel van Henk en Carolien, probeerden laatstgenoemde te vermoorden. Carolien heeft klappen gekregen en is enkele malen gestoken. Op de camerabeelden is te zien dat een man haar vastgrijpt en naar de grond trekt. Daarna gebeurt er nog van alles buiten beeld.

Het initiatief om geld in te zamelen is een idee van Marike Holtzhuizer. Zij wil een rekeningnummer openen waar men geld kan storten om in ieder geval iets van de financiële klap die voor Henk en Carolien komen gaat op te vangen. Omdat de plannen nog vers zijn, zijn er nog geen exacte gegevens bekend.

De eerste reacties op het plan zijn in ieder geval positief.

Update 08-01-2016, 12:45 uur:
Henk en Carolien hebben laten weten het niet nodig te vinden dat er vanuit Groesbeek een actie wordt gestart om geld in te zamelen. Initiatiefneemster Holtzhuizer heeft daarop besloten niet verder te gaan met een crowdfundingsactie.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
wilco

Goed idee!

Ramon Hermsen

Dat is een zeer goed initiatief,wij hadden het er gisteravond al over bij de feestneus om zoiets te gaan regelen,ik wil mij er ook graag voor inzetten.

Hendrik

Schlafestival en tent zou mooi plek zijn .Om actie te houden succes 👍👍👍

Hans Peters

inmiddels heb ik bericht van Carolien, dat Groesbeek geen actie hoeft te starten. Het gaat goed ze heeft last van kneuzingen en wonden en ze kijken vooruit

Wilma

Ik wens henk en carolien heel veel sterkte. En kom maar zo snel mogelijk weer naar Groesbeek. Succes !!

niemand heeft gezegd tegen ze je moet naar Costa Rica, ze laten alles achter en lopen een risico dat het fout kan gaan. Ik gun ze deze narigheid natuurlijk niet.
Maar nu komen ze terug en kunnen weer een nieuw avontuur beginnen en ik zou niet weten waarom er dan een actie opgezet moet worden er zijn er wel meer in Groesbeek die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Andere Peter

Ik ben het volledig eens met Jan. Daar komt nog bij dat ze mijns inziens niet blut zijn. Ze hebben eigendommen die ze kunnen verkopen om terug te kunnen keren naar Nederland. Financiële nood is er dan niet. Dit alles neemt niet weg dat ze een vreselijke ervaring hebben ondervonden.

Goedeavond
Ook ik ben het hiermee eens en de gezegde van oja begrijp ik wel. Er zijn er zovele die wel eens een financiële domper meemaken maar voor hen wordt er ook geen fonds opgestart want dan wordt er gezegd “ze hebben er zelf voor gekozen” en “hadden ze maar niet zo dom moeten zijn”. Nu is deze familie iets vreselijks overkomen en willen ze ondanks de financiële nadelen terugkomen wat ik overigens heel begrijpelijk vind, wie wil er nou niet terug na zoveel tegenslagen en vreselijke gebeurtenissen? Maar het is in het nieuws en ineens wil iedereen geld gaan inzamelen… Lees meer »
Henk en Carolien
Beste allemaal, in eerste instantie bedankt voor jullie hart verwarmende opmerking op Facebook of op welke andere manier dan ook. We waarderen het zeer dat er eventueel een actie gehouden wordt. Maar voor ons is dat niet nodig. Wij zijn er ontzettend van geschrokken en kunnen het gelukkig nog na vertellen. Sommige mensen die hier een opmerking maken zullen ons verleden niet kennen en dat hoeft ook niet. En er zijn inderdaad belangrijkere goede doelen die men beter kan ondersteunen. Wij kunnen gelukkig gezond en wel en zonder ondersteuning terug keren naar Nederland. Wij krijgen voldoende steun door de lieve… Lees meer »
Groesbeker
ideeën zijn altijd goed, maar misschien beter om dit niet direct de wereld in te slingeren en eerst overleg te plegen. Er zijn genoeg mensen wie Henk en Carolien goed kennen en weten hoe zij in dit verhaal staan, de mensen wie hen niet goed kennen reageren met overbodige reacties. Soms is het daarom wijzer om niet te reageren. We hebben inmiddels kunnen vernemen dat zij in CR de boel proberen af te ronden om gasten niet te duperen, ze vragen niet om financiële steun maar waarderen de berichten vanuit Groesbeek. Laten we hen daarom op die manier blijven steunen… Lees meer »

!

Henk en Carolien kom maar lekker gezond terug, neem de tijd…
aarm snuutje heeft een leuk nummertje op You tube ….terug naar Groesbeek……. (om te wennen)

we sluiten nu dit forum.

wpDiscuz