Reacties noodopvang vluchtelingen Berg en Dal “divers”

Meer dan 250 inwoners hebben de gemeente Berg en Dal inmiddels via dit formulier laten weten wat ze vinden van het opvangen van asielzoekers.

Het gemeentehuis van Groesbeek - Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het gemeentehuis van Groesbeek – Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Na volgende week sluit Berg en Dal de digitale reactiemogelijkheid. Tot 18 januari hebben inwoners nog de tijd om te reageren. Aan de hand van alle binnengekomen reacties maakt de gemeente de balans op.

Berg en Dal peilt de gevoelens van de inwoners niet zomaar. Duidelijk is dat voor goede opvang lokaal draagvlak nodig is. College en raad nemen daarom op basis van de peiling een standpunt in over aard en omvang van eventuele vluchtelingenopvang. Op deze manier kan de gemeente op een eventueel verzoek tot opvang van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) snel en weloverwogen reageren.

Er zijn Gelderse gemeenten in gesprek met het COA, blijkt uit recente berichtgeving van regionale media. Op dit moment is er nog geen contact tussen de gemeente Berg en Dal en het COA, laat een woordvoerster ons desgevraagd weten.

Reacties zijn divers

Zowel voor- als tegenstanders reageren op het verzoek van de gemeente om mee te denken over het opvangen van vluchtelingen. Het is niet bekend wat het percentage voor- en tegenstanders is van de 250 ingekomen reacties. “Wij kunnen geen indicatie geven”, aldus een woordvoerster van de gemeente op die vraag.

De reacties zijn vooralsnog heel divers. Mensen uiten hun zorgen over de toename van de vluchtelingenstroom en over de veiligheid in de gemeente wanneer er vluchtelingen worden opgevangen. Of ze zijn van mening dat er al voldoende vluchtelingen worden opgevangen in de regio. Voorstanders geven vaak aan voor kleinschalige opvang zijn, die goed verdeeld is over de verschillende kernen in de gemeente. Ook vragen zij extra aandacht voor de integratie van de vluchtelingen.

Burgemeester Mark Slinkman: “Ik ben blij met de vele reacties die we tot nu toe hebben mogen ontvangen. Ik hoop dat dit aantal nog groeit. Heeft u nog geen reactie achtergelaten op onze website? Doet u dit dan alstublieft alsnog.”

Dossier noodopvang vluchtelingen

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Fred

Vele reaties ha ha meer dan 250 laat mij en ons niet lachen ! Wordt een groote puinhoop kijk maar overal om je heen ! Ik houd mijn hart vast bij elk klein opstootje !

jantje..
Tja, had zelf in het Begin best medelijden met Syrische vluchtelingen! Maar als ik nu anno 2016 zie hoe alles op zijn kop staat, en er in de EU een al dan niet opzettelijke Ongecontroleerde Islam-invasie gaande is met talloze verschillende nationaliteiten/gelukzoekers/bomgordeldragers/ en gasten met een Mijn Geloof Telt Alleen mentaliteit die hier niets in de EU te zoeken hebben, met daarbij de dagelijkse monsterlijke wreedheden die plaats vinden in de EU, zou ik het liefst morgen nog een streng bewaakte grensovergang met een 4 meter hoge muur om N.L willen hebben. En tevens dat die hele bedriegelijke en geldverslindende… Lees meer »
gerard .

Groesbeek Het KEULEN van Gelderland Heddum dur.

kiezer 2014
Wat in Keulen en andere Duitse steden gebeurd is vindt ik walgelijk. Opsporen en straffen, zo moet de reactie zijn. Verder is het ook aan de vluchtelingen om massaal een teken van weerzin tegen dit gedrag te uiten. Dat de gebeurtenissen in Keulen het draagvlak voor het opvangen van vluchtelingen zwaar ondermijnen is mij ook wel duidelijk, voor wie geld dat niet? Wel zou ik iets relativerends willen zeggen. Als aanwonende van De Linde ervaar ik al tien tallen jaren overlast door vandalisme in het weekend. Als fervent wandelaar in onze bossen wordt ik dagelijks niet vrolijk van het gedrag… Lees meer »
jantje..

Zou me toch Echt is wat meer in het nieuws verdiepen Kiezer! En met iets ”relevanters” aankomen ipv een paar NEDERLANDSE hangjongeren te vergelijken met duizenden massa-aanranders/verkrachters die wij als VLUCHTELINGEN ook nog ”proberen” te helpen! Gr

De “voorstanders” hoor je bijna niet meer,is het nou zo moeilijk om te zeggen dat jullie het verkeerd ingeschat hebben?

Ik vind dat echte vluchtelingen geholpen moeten worden, maar als je kijkt wat daar in Duitsland gebeurt vraag ik mij af, wat zijn nog vluchtelingen. Schandalig vind ik ook, dat zij hun vrouw en kinderen achter laten in die oorlog, in plaats van zelf mee te vechten voor de vrijheid. Wat er allemaal mee komt naar de EU is niet in te schatten, maar ik hou mijn haart vast voor wat er nog komen gaat, wat vluchtelingen ons nog afdwingen. En als die vluchtelingen zich misdragen wat nu ook gaande is, terug sturen naar herkomst punt. Het is nu al… Lees meer »
Groesbeker
smerig volk is het dat hier rondhuppelt, de echte uitzondering zijn vluchteling-gezinnen maar die zijn op één hand te tellen. Ik walg van de beelden op tv en internet over die groepen mannen die menen alles te mogen en te kunnen. Enige oplossing is om de grenzen per direct te sluiten, voor iedereen. Jammer voor de echte vluchteling maar veiligheid voor het eigen land en inwoners gaat volgens mij voor alles. Alleen zit er in Den Haag te weinig volk wie dat durfen uit te spreken en daardoor onstaat deze ellende..en het wordt echt niet beter mensen..wake up..het is inmiddels… Lees meer »
Kloeke

De daders van Keulen zijn hoogopgeleide gynaecologen,volgens mark rutten…

www.hanspeters.eu

Als je een mening geeft van tegen zijn, dan discrimineer je. Heb je een mening van voor zijn, dan doe je het ook niet goed. Mijn mening sluit je ogen niet, voor wat er elders gebeurt en gebeurd is. In Madaya Syrië sterven mensen van de honger, daar moet wat gebeuren. Dat zijn mensen die niet hebben kunnen vluchten. Voor mij moet er echt verschil gemaakt worden, tussen een echte vluchteling en een economisch vluchteling. Jij, ik, Groesbeek, Gelderland, Nederland maar ook Europa kunnen dit probleem niet oplossen. Zolang het bij de bron niet opgelost word.

Kloeke

Vroeger was je een patriot, nu een racist.

Raymond Lukassen
Vluchtelingen komen steeds dichterbij. Nu gaat Keeken midden februari zo’n 100 vluchtelingen opnemen. Een klein dorpje met 800 inwoners, krijgen zo maar even 100 moslims in hun schoot geworpen. Uit onderzoek is gebleken dat velen er niet mee eens waren en hadden boze brieven gestuurd. Inmiddels kun je niet meer reageren. Dat is raar! Ook wordt aan de Duitse bevolking gevraagd om woningen beschikbaar te stellen, zodat ze sneller kunnen integreren. Dat laatste komt maar zelden voor. Volgens de organisatie is het ook verboden voor vluchtelingen, om het land (Keeken) te verlaten zolang ze geen status hebben. Ze mogen dus… Lees meer »
wpDiscuz