Organisaties peuteropvang krijgen subsidie voor peutertoeslag

De organisaties Stichting Humanitas en Kinderopvang Domino krijgen in totaal zo`n € 200.000,- aan subsidie voor de uitvoering van peuteropvang in 2016.

Kindercentrum_Domino_Kerstendal2
Archieffoto 2012.

De subsidie wordt gebruikt om ouders die geen gebruik kunnen maken van de kinderopvangtoeslag van het rijk, toch tegemoet te komen. De ouders krijgen dan een zogeheten “peutertoeslag”.

Harmonisatie

Door de harmonisatie in deze gemeente van alle peuterspeelzalen met de kinderopvang komen de speelzalen onder de Wet kinderopvang te vallen. De peutergroepen en de kinderopvang hebben dan qua financiering en toezicht gelijke regels. Bij alle groepen komen nu twee pedagogische medewerkers te staan. Dit was voorheen op enkele locaties anders: één medewerker. Voor wat betreft de financiering verandert er ook wat: Ouders waarvan het kind gebruik maakt van peuteropvang, die geen gebruik kunnen maken van de kinderopvangtoeslag van het rijk, komen in aanmerking voor een peutertoeslag, zijnde een gemeentelijke bijdrage in de kosten. In voormalig Ubbergen was men hier al bekend mee.

Tegemoetkoming

De opvang in Millingen voor 39 peuters wordt geregeld door Stichting Humanitas. Men gaat er vanuit dat 40% van de ouders geen beroep kan doen op de kinderopvangtoeslag. Humanitas krijgt daarom € 60.803,- om de ouders vanaf maart tegemoet te komen in de kosten van de peuteropvangplaats. Domino verzorgt voor zo`n 90 peuters de opvang, verdeeld over 5 locaties in Groesbeek (Breedeweg en De Horst meegerekend) en krijgt € 135.000,-. 20% van de ouders kan namelijk niet via het rijk aan een toeslag komen.

KION (Beek en Ooij, € 54.167) en Partou (Leuth, € 10.833) hebben eerder al een subsidie gekregen voor 2016. De gemeente streeft naar een toegankelijke, toekomstbestendige en betaalbare voorschoolse voorziening voor alle 2 tot 4 jarigen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Organisaties peuteropvang krijgen subsidie voor peutertoeslag

Reageren is niet toegestaan.