Vluchtelingenopvang Berg en Dal: 400 reacties

Inwoners van de gemeente Berg en Dal kunnen via de gemeentelijke website nog steeds meedenken over de vluchtelingenproblematiek.

Het gemeentehuis van Groesbeek - Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het gemeentehuis van Groesbeek – Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De afgelopen week is het aantal reacties van inwoners sterk gestegen en ligt nu rond de 400, laat de gemeente in alweer haar vierde persbericht in evenveel weken over dit onderwerp weten. Het is niet bekend wat het percentage voor- en tegenstanders is, omdat de gemeente hier geen indicatie over geeft.

Veel recente reacties gaan over de aanrandingen in Keulen en andere plaatsen in Europa tijdens de nieuwjaarsnacht. Onlangs kwam ook naar buiten dat homoseksuele vluchtelingen het zwaar te verduren hebben in onder andere Heumensoord. Kritische reacties gaan ook over de toename van de vluchtelingenstroom en over de veiligheid in de gemeente wanneer er vluchtelingen worden opgevangen. “Opmerkelijk is dat juist ook veel voorstanders van opvang zich nu melden. Zij spreken hun steun uit aan goedwillende vluchtelingen”, aldus de gemeente.

Burgemeester Mark Slinkman is blij met de grote aantallen reacties, maar zegt verder niets te doen met reacties van inwoners op onder andere Facebook: “Ik merk dat veel mensen anoniem hun mening geven op diverse websites en sociale media. Dat is natuurlijk prima, als zij alleen hun hart willen luchten. Maar is het de bedoeling dat de gemeente luistert en ook iets doet met die mening? Geef dan een reactie via de gemeentelijke website”.

De gemeente verplicht haar inwoners via die website echter adresgegevens achter te laten om een mening te kunnen geven over de vluchtelingenopvang. Er zijn (met name vluchteling-kritische) inwoners die om die reden niet meedoen aan het gemeente-onderzoek.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 34 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Paul Ekelschot

Het artikel eindigt met de zin: “De gemeente verplicht haar inwoners adresgegevens achter te laten om een mening te kunnen geven over de vluchtelingenopvang. Er zijn (met name vluchteling-kritische) inwoners die om die reden niet meedoen aan het gemeente-onderzoek”.

Ik denk eerder dat inwoners die vluchtelingen wel willen opvangen niet durven te reageren. Uit heel veel reacties op social media en bij bijeenkomsten blijkt juist dat voorstanders vaak door tegenstanders onheus bejegend worden en niet andersom. Niet iedereen wil dat en zwijgt dus.

Robert Schmitjes

Ik zit er niet op te wachten. Ik wil dat mijn vrouw gewoon veilig over straat heen kan.

kiezer 2014
MEE-DENKEN telt! Dat verwacht ik van oorlogs- en politieke-vluchtelingen overigens ook! Als ik naar het midden oosten zou gaan dan pas ik mij aan de gewoonten van dat land aan tijdens die reis, dat is ook mee-denken, andersom verwacht ik dat natuurlijk ook. De Groesbeekse politieke partijen en het college zijn niet eerlijk genoeg in hun voorlichting dat opvang van vluchtelingen gepaard zal gaan met problemen die ook wij niet leuk gaan vinden. Veel vluchtelingen hebben trauma’s, afwijkend gedrag en daardoor Zorg nodig. Veel indringende ervaringen meegemaakt en bijna alles achtergelaten los je niet op met een snee brood en… Lees meer »
Robyn Hude

Dank je Paul. Een betere reactie had je niet kunnen geven. Hoog zieligheidsgehalte en vooral niet nalaten tegenstanders van vluchtelingenopvang tussen de regels voor rechts tuig uit te maken. Ik spreek mensen die voor asielzoekersopvang zijn maar tegen vluchtelingenopvang. Maar die zijn weer bang om voor nazi of rechts extremist te worden uitgemaakt. Zo zie je maar je kunt het uitleggen hoe je wilt.

jantje..
Pure onzin om de inwoners om hun mening te vragen, want het maakt totaal niets uit wat wij Groesbekers of NLers ervan vinden! Want als Den-Haag bijv. zegt dat we 350 van die ”badgasten” moeten opvangen dan komen die er, en alleen een flinke en Keiharde tegen-demonstratie zal het tij dan nog kunnen keren!!! En na alle Bizarre Misselijkmakende ellende die we dagelijks in de media lezen en zien van die Zogenaamde ASIELMISBRUIKERS, en wat tevens van kwaad tot VEEL erger zal worden!!! zeg ik OPROTTEN met die gasten, en tja dan maar jammer voor die paar ECHTE vluchtelingen. En… Lees meer »
BEST OFF THE REST

ER MOETEN ZEKER HARDE DEMONSTRATIES KOMEN.
ALS DIE GASTEN KOMEN.
ALLEEN MAAR NARIGHEID VAN DIE MENSEN.
MOET HET HIER NET ZO ALS IN KEULEN GAAN?!
EN DAT TUIG MAAR DE HAND BOVEN HET HOOFD WILLEN HOUDEN.
MAAR IK ZEG ZE DIT:DEGENE WIE OOIT DE INTENTIE HEEFT OM AAN MIJN DOCHTERS OF FAM.TE KOMEN.
ZAL IK OP GRUWELIJKE WIJZE STRAFFEN.

EN IK SCHRIJF HET MET HOOFDLETTERS!!!!!

Gerard.

Als ik moet helpen Best off the rest laat het dan maar weten.

Fred

Beste Robyn Hude ,ik neem aan dat jij je al hebt aangemeld om zo een zielige gelukszoeker in huis en te nemen en te verzorgen ?. ALS DAT ZO IS HEB JE WAARSCHIJNLIJK !! ALLEEN MAAR EEN HOND IN HUIS . Dan heb je zo pups maak maar vast plaats in huis kerel !

Antoon

Begin er niet aan Brengt grooooote problemen met zich mee ,we zijn toch niet blind kijk allemaal om je heen , ik neem aan dat er genoeg,ECHTE GROESBEEKERS zijn die dit proberen tegen te gaan ? En ja die luisteren niet naar omroep berg en dal ! Maar gewoon op internet bij de muziek express .com en bij de heer zwitserloot !

BEST OFF THE REST

Bedankt Gerard,hoop niet dat het nodig is.
Maar je weet maar nooit.
Het zelfde zie je nu al in Den Haag,waar een marrokaan voorzitter in de 2e kamer is geworden.
MENSEN WE MOETEN ONS ZELF, EN NEDERLAND BESCHERMEN.
NEDERLAND IS VOOR DE ECHTE NEDERLANDERS.
EN ZEKER NIET VOOR GELUKSZOEKERS OF ANDER BUITENLANDSTUIG.

Groesbeker
Ons land is al lang geleden naar de knoppen gegaan met de geweldige toetreding tot die EU, dat heeft ons alleen maar ellende en een berg geld gekost. Nu zien we dat er Marokkanen op belangrijke posities zitten waar gewoon echte Nederlanders behoren te zitten, ik noem recent de kamervoorzitterspositie in Den Haag maar ook het burgemeesterschap in Rotterdam, toch geen klein plaatsje zonder enige meerwaarde in ons land! Een kamervoorzitter die zegt dat ze de PVV, een gedoogde politieke partij, niet accepteert en er alles aan zal doen om die partij niet aan de macht te laten komen..! Hallo..!!… Lees meer »
john

tja maar op de PVDA stemmen daar door is t gekloot allemaal ontstaan en t word er alleen maar erger op.wat hebben wij nog in te brengen.maar misschien een tip voor iemand die een winkel wil beginnen IN KUISHEIDGORDELS

Kloeke

Voor het andere nieuws en feiten http://www.breakthesystem.nl

D.S.
Echte oorlog ‘s vluchtelingen moet je helpen, maar niet hier en niet zoals het nu gaat. Het is toch diep triest als je weet dat onze regering hier al jaren de mensen hun kelen aan het dicht knijpen is door te bezuinigen, er is nergens geen geld meer voor. In het bijzonder niet voor onze ouderen zieken, en gehandicapten. het is toch heel erg als je weet dat onze ouderen, waarvan de meeste ook een oorlog hebben meegemaakt, blij waren dat ze ergens in een schuur konden schuilen en misschien iets te eten kregen. Die mensen hebben heel hard moeten… Lees meer »
karin

knap roepen vanaf de zijlijn. hebben jullie inside info over de overlast in brakkenstein door 3000!!! vluchtelingen in heumensoord? ik wel. nieuwsflits: er is géén overlast. dus ik hoor graag van iedereen hier waar jullie het over hebben.

BEST OFF THE REST

Karin,leef jij onder een steen ofzo?
Jij volgt toch ook de media?
Ga nu niet roepen dat ze niet voor overlast zorgen,je komt niet geloofwaardig over zo.
Eerst alle hulp en geld naar de bejaarden,zieken,gehandicapten,mensen zonder werk.
Dat zijn de mensen wie het meest recht hebben op hulp.
Hebben al die jaren hun zuur verdiende geld af kunnen staan aan kosten en premies.
Kom voor die mensen op,dit zijn de mensen met de meeste rechten.
Niet die gelukszoekers van jou…
Je zult wel pvda stemmen?
Of werk hebben gerelateerd aan die vluchtelingen troep?
Ontwaak uit die droom van je karin,en zie de realiteit onder ogen!!!!!

Groesbeker

die zijlijn waar jij het over hebt daar staan dan inmiddels wel miljoenen mensen op inmiddels, in Nederland en Duitsland! Of wil jij soms ook beweren dat ze die wet in Duitsland voor de fun aan het wijzigen zijn zodat ze overtreders van de Duitse wet direct kunnen uitzetten? Blijf jij maar lekker roepen dat er geen overlast is, ga anders een beetje rondhangen op een plein in Keulen kom je er wel achter. Oogjes open, snaveltje dicht en trek je hoofd uit die rode boekenkast van je..

Hans Peters
Ik heb ook een mening ingezonden, niks onzinnigs of zo. Maar gelet op de problematiek in Keulen, in Heumensoord waar etnische groeperingen worden gepest, de carnaval in Reinsburg is afgelast, de participatiewet, de nieuwe WMO, het ellenlang staan van inwoners op een wachtlijst als woningzoekende, vind ik het niet gek dat de weerstand aanzwelt. Waarmee ik absoluut geen oproep doe tot opruiend gedrag. Al eerder heb ik aangegeven of je nou voor of tegen bent, elk antwoord is fout. Dit probleem kan niet in Groesbeek, niet in Gelderland, niet in Europa worden opgelost. En dat het een probleem is, daar… Lees meer »
kiezer 2014
In de oproep van de gemeente wordt gevraagd om mee te denken op welke wijze onze gemeente zijn bijdrage kan leveren. Volgens mijn berekening van 17 miljoen inwoners in Nederland en 60 duizend vluchtelingen (2015) kom ik op 105 asielzoekers die noodopvang in Groesbeek zouden moeten krijgen. Dan leg ik zelf een ruime grens op 300 asielzoekers voor een vorm van noodopvang, liefst verdeeld over 2 locaties. Mijn mening is daarbij dat deze oplossing prima te doen is voor onze gemeente. Dat Groesbeek geen bijdrage levert vindt ik niet realistisch en ook niet te verantwoorden. Ik zou ook veel liever… Lees meer »
Robyn Hude

Als Fred begrijpend lezen gaat leren en hierbij probeert na te denken zou hij een andere reactie geven. Maar ja Fred schreeuwt om te schreeuwen.

wpDiscuz