[Foto’s/Video] Doe Mar Hin wint Schlagerfestival 2016

Doe Mar Hin heeft zaterdagavond in Sporthal Heuvelland te Groesbeek met het nummer Vastenaovendcirrekus de eerste prijs van het Schlagerfestival 2016 gewonnen.

De jury had het zaterdagavond niet makkelijk. Het deelnemersveld was erg sterk, zo ook de act van Doe Mar Hin. De groep deed voor het derde jaar mee aan het Schlagerfestival en is tot nu toe altijd in de prijzen gevallen.

27 optredens

In totaal deden er 27 groepen mee met het Schlagerfestival van dit jaar. In 2015 waren dit er 29. Nooit Nie Mer, vorig jaar nog tweede, trapte af en de nieuwkomers van SV Um’t ève mochten het festival afsluiten. Naast SV Um’t ève maakten ook CV Fienut en Beh Joe hun debuut. Das Mar Knoei stond na een afwezigheid van enkele jaren ook weer op het podium.

Kikkers, schapen en een fietspad

Enkele groepjes maakten een schlager op basis van de gebeurtenissen van het afgelopen jaar in Groesbeek. Zo zong CV Mar Ke over de Opkikkertjes, had Beh Joe het over het fietspad door de spoorkuil en kwamen dankzij CV Ziet Mar Bleej ook de schapen die men met regelmaat door het dorp ziet lopen aan bod.

Schlagerfestival 2016

Dit jaarlijks terugkerende spektakel trok traditioneel erg veel bezoekers naar de Groesbeekse sporthal: het evenement was met zo`n 2000 mensen in de zaal volledig uitverkocht. De winnende schlager is, net als de overige 26 schlagers die zaterdag ten gehore zijn gebracht, terug te luisteren op de carnavalswebsite van het heuveldorp; Gruusbek.nl.

Uitslag Schlagerfestival Groesbeek 2016:
01. Doe Mar Hin – Vastenaovendcirrekus
02. CV Ziet Mar Bleej – Gemaek’ker
03. CV Spuit 11 – Oewaa
04. Ons Tröpke – Met d’n trom
05. SV Um’t ève – En feest vur iedereen

Publieksprijs: SV Um’t ève – En feest vur iedereen

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Michael Wijers

Gefeliciteerd jongens

Vanaf nu kunnen we deze jury ook niet meer serieus nemen!!!

Vlokje

Heb ik nog nooit gedaan r.

Sanne

Loop toch niet te zeiken! Jaloers? Hartstikke goed gedaan allemaal ! Het was een mooie avond !

Franca

Doe mar hin, van harte gefeliciteerd, was kei mooi. Wat een geweldig feest in ons mooie Groesbeek.

Truus

Wat een mooie foto’s!! Super impressie van een super avond!

Wie moest er dan winnen? Qua optreden gewoon volledig terecht 1e, de nummer 2 ook volledig terecht! Voor de nummers 3, 4 en 5 kwamen in mijn ogen veel acts in aanmerking wie redelijk gelijkwaardig waren.

gerard.

Laag niveau. Slecht te verstaan. Ook doe mar hin.

wpDiscuz