Vader Voorleeswedstrijd in Groesbeekse bieb

Woensdagavond 27 januari 2016 is er in de bibliotheek Groesbeek een voorleeswedstrijd voor vaders die de titel “Beste voorleesvader van Groesbeek” willen hebben.

Voorleeswedstrijd_vaders_Groesbeek-DGB

Kinderen van 8-10 jaar kunnen tot morgen (20 januari 2016) hun vader aanmelden bij de bibliotheek, als zij vinden dat hun vader de beste voorlezer is van alle vaders. Uiteraard is de hele familie welkom bij dit voorleesspektakel! De avond start om 19.00 uur.

Voorlezende vaders stimuleren het leesgedrag van kinderen enorm. Uit onderzoek blijkt dat ouders de grootste invloed hebben op het leesplezier van hun kinderen. Moeders lezen meer voor dan vaders. Uit onderzoek blijkt echter dat juist een voorlezende vader veel invloed heeft op het leesgedrag van zijn/haar kinderen. Bibliotheek Groesbeek wil (groot)vaders stimuleren om meer voor te lezen. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
gerard

Wat schuift de eerste prijs ?

wpDiscuz