WhatsApp Buurtpreventiegroepen in Groesbeek

In Groesbeek zijn de laatste weken enkele WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) opgericht.

Whatsapp_Buurt_Preventie-DGB

4 in de gemeente, waarvan 3 in Groesbeek

De eerste groep is ontstaan in de omgeving van De Lubert, zo meldde 112Groesbeek begin januari. Het gaat dan om de inwoners van de Secretaris Luybenstraat, Cranenburgsestraat en de Van Nispenstraat die in één groep zitten. Sinds die melding doen ook de Vlasrootweg (eigen groep) en de Tooropweg (eigen groep) mee aan deze vorm van buurtpreventie. Kijkend naar de gehele gemeente Berg en Dal kunnen we er nog één bijschrijven: Buurtpreventiegroep Rijksstraatweg Beek-Ubbergen.

Wat is het?

De WhatsApp-groepen voor buurtpreventie, waar er inmiddels zo`n 1200 van zijn, zijn in het leven geroepen om belangrijke berichten naar elkaar te kunnen appen wanneer er sprake is van verdachte situaties in een wijk. Middels stickers en borden kan duidelijk worden gemaakt dat een omgeving actief is met WABP en dit zou er voor moeten zorgen dat bijvoorbeeld inbrekers locaties gaan vermijden. Het betreft een burgerinitiatief; de politie komt alleen in actie wanneer een melding bij 112 gedaan wordt. De wijkagent kan wel op de hoogte worden gebracht van het bestaan van een WABP-groep.

Goede organisatie

Iedereen kan een groep oprichten. Het is alleen van belang dat de beheerders van de groepen, naast goed contact met de buurt en de leden, ook goede contacten met elkaar hebben. Op de site van WABP staat meer informatie. Er wordt ook aangeraden om via die site te werken, zodat het overzicht binnen een regio behouden blijft. De informatie (mailadres) om bij een bestaande groep aan te melden staat ook op die site.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, WABP

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Land van regeltjes

Leuk! Kunnen we elkaar nog meer in de gaten gaan houden.Ideaal voor de nieuwsgierige huisvrouwen en mensen die niks te doen hebben. Veiligheid is goed maar bel dan gewoon de politie, die kunnen wel beoordelen of er actie ondernomen moet worden. Weltruste

Groesbeker

verstandig, beter appen en mensen optrommelen als je iets verdachts ziet dan alleen op avontuur gaan..

Ranja

En u bent dan zeker 1 van die mensen die niks te doen heeft?

frank

en ook in Berg en Dal (kastanjelaan en omstreken)

wpDiscuz