Legendarische progrockband Focus in OJC Maddogs

Op vrijdag 26 februari geeft de legendarische progrockband Focus een uniek optreden in OJC Maddogs te Groesbeek.

OJC_Maddogs_entree-DGB

Focus, bekend van onder meer hits als ‘Hocus Pocus’, ‘Sylvia’ en ‘Harem Scarem’ en met in de gelederen onder andere Thijs van Leer, geeft dan een avondvullende show. Tickets kosten € 12,50 in de voorverkoop (er zijn er slechts 150 beschikbaar).

Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits Hocus Pocus, House Of The King en Sylvia hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als Moving Waves, Focus 3 en Hamburger Concerto staan te boek als monumentaal. Niemand minder dan Iron Maiden coverde het nummer Hocus Pocus. Daarnaast is Focus steevast terug te vinden in de jaarlijkse top 2000.

Sinds het begin van de nieuwe eeuw is Focus terug van lang weggeweest. Er wordt wederom tot ver over de Nederlandse landsgrenzen opgetreden. Dat Nike de originele versie van de wereldhit Hocus Pocus gebruikte in een commercial ten tijde van het WK voetbal in 2010 heeft hier in niet geringe mate aan bijgedragen. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de vorig jaar verschenen remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm RoboCop.

Het laatste wapenfeit met nieuw materiaal van de band is getiteld Focus X. Het album, voorzien van een ontwerp van kunstenaar Roger Dean (o.a. bekend van zijn werk voor Yes), is in een topbezetting tot stand gekomen. ‘Our music is evolution, not revolution’, zei oerlid Thijs van Leer ooit over de muziek van Focus. Welnu, de evolutie is weer in volle gang.

Bezetting Focus:
• Thijs van Leer – Hammond-organ, flute and vocals
• Pierre van der Linden – drums
• Bobby Jacobs – bass
• Menno Gootjes- guitar (drums)

Tickets zijn € 12,50 in de voorverkoop en verkrijgbaar via de online ticketshop. Er zijn slechts 150 tickets beschikbaar. Aan de deur is de entree € 15,-, indien nog niet uitverkocht. Zaal open om 20.00 uur, aanvang optreden 21.00 uur.

Tickets: shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/focus
Info: www.ojcmaddogs.nl

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ambtenaar

Jammer dat er steeds meer activiteiten voor “volwassenen” georganiseerd worden in De Maddogs.. Eerder was er besloten dat het een jongerencentrum moest zijn. Doordat er geen jongeren, tenminste zo goed als geen jongeren meer komen gaan ze zich maar profileren als concurrent voor de plaatselijke horeca.

Michael

Er komen in Maddogs meer jongeren dan voorgaande jaren, dus dat klopt niet. Er zijn ongeveer 2 of 3 activiteiten per jaar die oudere jongeren en wat ouderen wellicht meer zullen aanspreken maar waarbij nog steeds iedereen welkom is. Er zijn wel degelijk activiteiten voor jongeren en dit wordt komende periode ook nog flink uitgebreid.

wpDiscuz