Spandoeken aan klokkentoren gemeentehuis mogen nog

Aan de klokkentoren van het gemeentehuis in Groesbeek mogen nog wel smallere spandoeken opgehangen worden. Dit hebben burgemeester en wethouders besloten.

Promotiecampagne Groesbeek archieffoto: reclameposter gemeentehuis Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Promotiecampagne Groesbeek: reclameposter gemeentehuis Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Een eerder voorstel om geen banieren/spandoeken meer tegen de toren van het gemeentehuis te monteren is in het verleden al aangehouden. Het college wilde zoeken naar een beter alternatief van het bevestigen van smallere banieren waardoor geen schade ontstaat aan de toren van het gemeentehuis. In de zomer van 2015 heeft de gemeente het metselwerk van de toren van het gemeentehuis moeten repareren. Kosten: € 6500,-. Dit kwam doordat er in het verleden een banier hing.

Het voorstel van dinsdag was wederom te besluiten om in de toekomst geen spandoeken meer te bevestigen aan de klokkentoren. Het college ging hier niet in mee en houdt de mogelijkheid nog gewoon open. Er moet dan wel rekening gehouden worden met jaarlijkse kosten van zo`n € 1500,-.

Met het voorstel voor een ophangsysteem voor smallere spandoeken is de kans op schade kleiner, doordat de kabels nu met afstandhouders gemonteerd worden en de kabels onder een lichte voorspanning worden gemonteerd. De smallere doeken vangen ook iets minder wind. Schade is daarmee niet geheel uit te sluiten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jaap

En d’n lange pier dan? komt die dan terug of hoe zit da?

Ik hoop van niet dat simpele ding,heb me er altijd aan geërgerd.

MOOI DOEK

CV , JIJ HOUD ZEKER NIET VAN CARNAVAL IK WEET NIET OF JIJ OOK NAAR DE CARNAVAL GAAT , ALS JIJ WEL GAAT BLIJF DAN OOK THUIS .
MAAR LAAT ANDEREN WEL GENIETEN VAN DAT DOEK EN DE CARNAVAL !!!

Ben echt een carnavalist. …….maar ik mag het dan toch wel een simpel ding vinden?
En blijf jij aub thuis met de carnaval met je geschreeuw en je oordeelt klaar hebben over een ander…bah

wpDiscuz