Steunpunt politie in gemeentehuis Groesbeek

De huidige kantineruimte in het gemeentekantoor wordt beschikbaar gesteld voor de huisvesting van een lokaal politiesteunpunt in Groesbeek. Hier komen met name de wijkagenten te zitten.

Politie_uniform_112

De vorming van de Nationale Politie heeft landelijk geleid tot een herhuisvestingstraject voor de politie. Het bureau aan de Molenweg in Groesbeek wordt binnenkort gesloten en om die reden wilde de gemeente twee lokale steunpunten hebben: één in Groesbeek en één in Millingen aan de Rijn. Die in Millingen is er al, maar wordt in februari opgeheven.

Voor Groesbeek zijn er twee opties: het gemeentehuis of de instructieruimte bij de gemeentewerf/Brandweer. Beide opties voldoen aan de eisen, met onder andere 4 werkplekken en een overlegruimte, maar de politie heeft een duidelijke voorkeur voor de eerste optie. “Dit vanwege de zichtbaarheid, de bereikbaarheid en de aanspreekbaarheid van de politie voor de inwoners”, aldus de politie.

De lokale steunpunten zorgen volgens het college voor een lokale verankering en betere bereikbaarheid, zichtbaarheid en aanspreekbaarheid van de politie voor de inwoners van de gemeente Berg en Dal. De politie heeft aangegeven dat zij inrichtings- en (eventuele) verbouwingskosten voor haar rekening neemt. De huurprijs wordt zo`n € 100,- per m2 per jaar. De vloeroppervlakte is zo`n 25 tot 40m2.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Johan

Wat gebeurt er met het huidige politiebureau in Groesbeek?
Welke instantie is er eigenlijk de eigenaar van?

henk

In het oude politie bureau, komt de kantine van de gemeente werkers. Daar krijgen ze meteen slaapcellen bij voor het harde werken.

Gerard.

AZC

Henk Baron

Wat weer een kapitaalvernietiging. En over een paar jaar moet er weer een nieuw bureau komen.

Flak

Ben erg benieuwd naar de openingstijden van het “nieuwe ” politieburo in het gemeentehuis. Ik vrees dat de service naar het publiek w.o. aangiften doen van feiten er niet beter op zal worden. Door weer een reorganisatie van de politie uit te voeren wordt het voor het politiepersoneel alsmede voor de inwoners er niet beter op, en dat is erg jammer. Ik hoop niet dat de feitelijke sterkte van de politie in Groesbeek er weer op achteruit gaat. Ik wens de politiemensen veel
succes toe.

wpDiscuz