Mogelijke wijziging in bouwplan De Heikant

Het college is voorstander van een wijziging in het woningbouwprogramma van bouwplan De Heikant in Groesbeek-De Horst. Met het plan is al jaren geleden een begin gemaakt.

Bouwplan_Heikant_visual-DGB
Tekening bouwplan met enkele patiowoningen. Daarachter staan de rijtjeswoningen.

Het verzoek om een wijziging komt van aannemersbedrijf P. Kaal namens ontwikkelaar Hofmans Vastgoed. Kaal zegt dat inmiddels is gebleken dat er onvoldoende vraag is naar de 16 patiowoningen die nog gebouwd moeten worden. In plaats hiervan wordt verzocht om de resterende tweetal vlekken van ieder 8 patiowoningen in de vorm van 16 2-onder-1 kap woningen te mogen bouwen. Daar zou meer animo voor zijn. Het aantal woningen wijzigt dus niet, evenmin als het woningsegment (dure koop).

Het college ziet de wijziging wel zitten, maar dan moeten er nog wel diverse procedures doorlopen worden. De welstandscommissie is namelijk minder enthousiast over het voorstel. Het zou namelijk te ad hoc zijn en in een breder stedenbouwkundig verband dienen te worden bekeken. Hofmans is ervoor verantwoordelijk dat de planologische haalbaarheid verder wordt onderzocht.

Het is overigens nog niet bekend hoe omwonenden over de wijziging denken. 2-onder-1 kap woningen hebben een grotere bouwhoogte dan patiowoningen. Dit heeft met name voor de direct omwonenden een zekere impact. Die direct omwonenden zijn de eigenaren van de patiowoningen die al wel gerealiseerd zijn en de eigenaren van de 12 rijtjeswoningen er achter. Ook voor de bewoners van de Hermelijnstraat zal het gevolgen hebben.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Mogelijke wijziging in bouwplan De Heikant

Reageren is niet toegestaan.