Verloren kunst: zoektocht naar foto’s van carnavalswagens

Carnaval in Gruusbek wordt sinds mensenheugenis gevierd.

Heel vroeger begon dit alleen met het bouwen van een carnavalswagen. Sinds tientallen jaren heeft, met de intrede van de Gruusbekse Schlagers, de carnaval een enorme lift gekregen. Jong en oud staan zij aan zij om dit prachtige feest te vieren.

Op internet (Gruusbek.nl) is er de mogelijkheid om alle schlagers, van het heden en het verleden, te beluisteren of te zien in de verschillende clips. Met regelmaat is carnavalistisch Gruusbek te vinden op deze site. Sinds enkele weken bestaat er zelfs de mogelijkheid om 24/7 naar onze Gruusbekse schlagers te luisteren via RadioGruusbek.nl.

Het zoeken naar alle kunstzinnige carnavalswagens blijkt echter een lastigere klus. Waar voorheen De Feestneus nog online foto’s had staan, blijken deze ineens te zijn verdwenen. De commissie Verloren Gruusbekse Kunst (VGK) maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. “Het VGK maakt zich zorgen dat de foto’s van carnavalswagens uit het verleden, maar ook in de toekomst, zullen verdwijnen. Het is vooral nu in deze digitale tijd belangrijk om alle foto’s te bundelen en beschikbaar te stellen voor alle geïnteresseerden. Het Gruusbeks carnaval is immers uit de kunst en dit mag niet verdwijnen”, aldus één van de oprichters van deze commissie.

De commissie VGK roept carnavalistisch Gruusbek op om foto’s van hun carnavalswagens te mailen naar [email protected]. “Alle foto’s van de carnavalswagens zijn welkom, hoe ouder hoe beter”, zegt de oprichter van de commissie VGK.

Update: Mocht u meer info bij de foto’s hebben (zoals het jaartal en het idee achter de wagen), gelieve dat in de mail naar VGK vermelden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jan Pieters

Zeer goed idee! De wagenbouwers zijn vaak maanden bezig en de wagen is slechts enkele minuten te bewonderen. Leuk om later nog een keertje terug te kijken.

Jan de Bier

Een vraagje wie is vkg, welke personen zitten er in deze commissie ?

Harm

verloren Gruusbekse kunst

gerard.

Verloren groesbeekse kolder

Hans

Met alle respect Verloren Groesbeeks folklore of cultuur lijkt me meer van toepassing i.p.v Kunst lijkt me niet van toepassing .

Theo

Onder kunst wordt in het algemeen verstaan: het product van creatieve menselijke uitingen zoals schilderen, tekenen, beeldhouwen, fotografie, film, interactieve media, literatuur, poëzie, theater, muziek, zang, dans, of bouwkunde.

Nu nog steeds Hans?

niet Aecht

Creativiteit, maanden werk, …. respect. Maar het is GEEN kunst om een wagen te kopen en er alleen maar een andere naam op te hangen (zie foto)

Fiem

Ik dink dat we VGK met enne praalwage terug zien ien dun optocht. Goeie stunt !

wpDiscuz